ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…

Η Bell βλέπει την δουλειά των 750 εκ. $ για τα ελικόπτερα

Η αμερικανική εταιρεία Bell κέρδισε τον διαγωνισμό ύψους 150 εκ.$ της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης που αφορά 15 ελικόπτερα. Μακροπρόθεσμα η Αστυνομία προβλέπεται να πάρει συνολικά 75 ελικόπτερα, με το συνολικό κόστος να φτάνει έτσι τα 750 εκ. $.

Η Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικών Βιομηχανιών (SSİK) σε σύνοδο της αποφάσισε να αρχίσει συνομιλίες με την αμερικανική εταιρία Bell σχετικά με την αγορά 15 ελικοπτέρων ελαφρού τύπου για να αντιμετωπιστούνε οι ανάγκες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Με υπογραφές από Γιλμάζ και Οζέλ

Κατά την σύνοδο που διήρκεσε 2,5 ώρες και έγινε υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λήφθησαν σημαντικές αποφάσεις σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια των Τ.Ε.Δ. Για πρώτη φορά σε απόφαση του SSİK υπάρχει η υπογραφή του Ισμέτ Γιλμάζ που ανέλαβε υπουργός Εθνικής Άμυνας τον Ιούνιο του 2011 και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στρατηγού Νετζντέτ Οζέλ που ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2011.

10 εκ $ το ένα

Στην σύνοδο αυτή καταρχήν λήφθηκε απόφαση σχετικά με τον διαγωνισμό για τα 15 ελικόπτερα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης. Καθώς η αξία του κάθε ελικόπτερου είναι στα 10 εκ.$ , το κόστος για τα 15 ελικόπτερα αναμένεται να φτάσει στα 150 εκ. $. Με τον αριθμό των ελικοπτέρων που θα αγοραστούνε να φτάνει μακροπρόθεσμα τα 75, το συνολικό κόστος προβλέπεται να φτάσει στα 750 εκ. $. Λήφθηκε απόφαση να αρχίσουν συνομιλίες σχετικά με το μοντέλο 427 της αμερικανικής εταιρίας Bell.

Να το Bell 427

Το δικινητήριο ελαφρύς χρήσης ελικόπτερο έκανε την πρώτη του πτήση το 1997. Έχει προτιμηθεί από την Αργεντινή, το Μπαχρέιν και την Τσεχία, και μπορεί να φέρει 2 πιλότους και 7 ταξιδιώτες. Έχει ωφέλιμο φορτίο 1340 κιλών, μπορεί να φτάσει τα 259 χιλιόμετρα την ώρα και έχει ακτίνα δράσης 730 χιλιόμετρα. Το ελικόπτερο φτάνει σε 3 χιλιόμετρα ύψος τροχιάς.

Η TUSAŞ θα παράξει ακόμη 10 ΑΝΚΑ, κατευθυνόμενος πύραυλος θα βγει από την Kale.

Μερικές ακόμη αποφάσεις οι οποίες λήφθησαν κατά την χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικών Βιομηχανίας (SSİK) είναι οι εξής :

Έρχονται ακόμη 10 αδέρφια για το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ΑΝΚΑ που έκανε την πρώτη του πτήση στις 30 Δεκεμβρίου 2010. Η SSİK έδωσε την παραγγελία για τα 10 ΑΝΚΑ στην TUSAŞ. Τον κινητήρα για τον κατευθυνόμενο πύραυλο κρουζ SOM που αναπτύχθηκε από TÜBİTAK-Sage θα τον παράξει η Kale Havacılık. Με την παραγγελία που δόθηκε από την SSİK, η εταιρία ανέλαβε να παράξει εντός 4 ετών έναν κινητήρα τουρμποτζέτ στην θέση αυτού που παράγεται στην Γαλλία.

Επίσης έγινε ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο διαγωνισμός σχετικά με το σχέδιο αεράμυνας μεγάλης ακτίνας (T-LORAMIDS).

………………..

 Εφ. Χουριέτ 6-1-2012

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone