ΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΜΠΟΥΓ

 Ζητείται η προφυλάκιση του Ιλκέρ Μπασμπούγ

Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ ο οποίος κατέθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου στον εισαγγελέα Κωνσταντινούπολης Τζιχάν Κανσίζ, με τις κατηγορίες ¨απόπειρας ανατροπής της κυβέρνησης¨ και ¨διοίκηση παράνομης οργάνωσης¨, μεταφέρθηκε στο δικαστήριο με αίτημα προφυλάκισης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Το 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης που ερευνά την υπόθεση ¨Φακέλωμα Διαδικτύου¨, μετά από απολογίες κατηγορουμένων και κάποια έγγραφα τα οποία ανέφεραν το όνομα του πρώην αρχηγού, αποφάσισε να ασκήσει δίωξη σε βάρος του και έστειλε επιστολή στην εισαγγελία ζητώντας να ασκήσει τα δέοντα. Στην κατεύθυνση της απόφασης που πήρε το δικαστήριο στις 30-12-2011 σχετικά με τον συνταξιούχο στρατηγό Ιλκέρ Μπασμπούγ, η εισαγγελία Κωνσταντινούπολης άσκησε δίωξη σχετικά με την υπόθεση ¨Φακέλωμα Διαδικτύου¨

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΚΡΑΤΗΣΕ 7 ΩΡΕΣ

Ο εισαγγελέας Κωνσταντινούπολης Τζιχάν Κανσίζ στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει, έστειλε ειδοποιητήριο στον Μπασμπούγ με το οποίο κλήθηκε να καταθέσει σήμερα με την ιδιότητα του υπόπτου. Ο Ιλκέρ Μπασμπούγ ήρθε στα δικαστήρια στις 13.30 και η ανάκριση ολοκληρώθηκε στις 20.00. Ο Μπασμπούγ μεταφέρθηκε μετά στα δικαστήρια με αίτημα κράτησης κατηγορούμενος ¨Διοίκηση ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης και απόπειρα δια της χρήσης βίας κατάργησης της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή παρεμπόδιση –εξ ολοκλήρου ή εν μέρει- άσκησης των καθηκόντων της¨. Ο Μπασμπούγ αναμένεται να δώσει κατάθεση στον δικαστή Βεντάτ Νταλντά του 12ου Κακουργιοδικείου Κωνσταντινούπολης.

…………………

Εφ. Ραντικάλ 5-1-2012

Σχόλιο : Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση της μετάφρασης βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου στις 00.35 την νύχτα. Το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκιση του Μπασμπούγ.