Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΚΕΜ

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης Ουμίτ Κοτζασακάλ και επιτροπή που τον συνόδευε στις 9 Ιανουαρίου ημέρα Δευτέρα επισκέφτηκαν στην Κομοτηνή την ΠΕΚΕΜ

Η επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης Ουμίτ Κοτζασακάλ, από τον Γ.Γ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χουσείν Οζμπέκ, τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) δικηγόρο Μπουρχανετίν Χαγκιουντέρ, τον Γ.Γ. του BTTDD δικηγόρο Νετσμετίν Χουσεΐν, ο πρώην πρόεδρος του BTTDD Μουσταφά Ρουμελιλί, και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουρκικών Συλλόγων Ρούμελης και αντιπρόεδρο στον BTTDD δικηγόρος Σελαχατίν Μέριτς, έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, από την Γενική Διευθύντρια Περβίν Χαϊρουλλάχ, από το μέλος του Δ.Σ. Γκιουλάι Μεχμέτ και από τον συντονιστή του Κέντρου Ερευνών του ΠΕΚΕΜ Ιμπραήμ Τράκιαλί.

Ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά παρείχε στην επιτροπή που ήρθε από την Τουρκία ενημέρωση για την ίδρυση, τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της ΠΕΚΕΜ. Ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά είπε πως ¨Αισθανόμαστε μεγάλη περηφάνια να φιλοξενούμε εδώ τον πρόεδρο του μεγαλύτερου Δικηγορικού Συλλόγου στον κόσμο¨ και ανέφερε πως ο αγώνας επιβίωσης των Τούρκων Δυτικής Θράκης κινήθηκε πάντα εντός των πλαισίων της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των νόμων.

Ο Τζεμίλ Καμπζά έδωσε παραδείγματα του αγώνα που δίνουν ε διεθνές επίπεδο οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, συνόψισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μειονοτικός τύπος, και ενημέρωσε σχετικά με τις αγωγές που αντιμετώπισαν οι εφημερίδες Γκιουντέμ και Μιλλέτ.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης Ουμίτ Κοτζασακάλ αναφέρθηκε στους δεσμούς συγγένειας με τη Δυτική Θράκη, είπε πως παρακολουθούνε στενά τον νομικό και δημοκρατικό αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, και εξέφρασε την πίστη του για το ότι μια μέρα η δικαιοσύνη θα επέλθει για τον δίκαιο αγώνα.

Η επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης ανέφεραν πως οι συναντήσεις τους στην Δυτική Θράκη είναι στα πλαίσια ιδιωτικής επίσκεψης.

Εφ. Μπιρλίκ 9-1-2012

Σχόλιο : Μια και συναντήθηκαν με δικηγόρους μήπως θα έπρεπε να τους δείξουν και τα δημοσιεύματα για τα οποία καταδικάστηκαν οι εφημερίδες Μιλλέτ και Γκιουντέμ ; Να τους πούνε οι Τούρκοι δικηγόροι αν έγραφαν κάτι αντίστοιχο στην Τουρκία σε ποιο κελί θα βρισκόταν…

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone