ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΗΝ 29η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Μήνυμα του κόμματος D.E.B. για την 29η Ιανουαρίου-Ημέρα Εθνικής Αντίστασης

Η ημερομηνία της 29ης Ιανουαρίου 1988 είναι η μέρα που ο Τούρκος της Δυτικής Θράκης παραθέτοντας σημαντική αντίσταση, κραύγασε σε όλο τον κόσμο πως δεν θα υποκύψει στις ακατανόητες πιέσεις. Είναι η μέρα που φώναξε σε αυτούς που αρνούνται την εθνική του ταυτότητα ότι είναι Τούρκος, ότι επιθυμεί να ζήσει σε αυτή την χώρα χωρίς να παρατήσει τις τουρκικές παραδόσεις, αλλά ως ένας περήφανος πολίτης. Ως κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης στην σημερινή επέτειο δεν θα ξεχάσουμε και δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί ο ηρωισμός που επιδείχτηκε τότε, η ευγνωμοσύνη που νοιώθουμε για τους γενναίους και να ζητάμε έλεος για τους εκλιπόντες της.

Η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης είναι μια μοναδική μειονότητα, τα δικαιώματα της οποίας έχουν καθοριστεί με νομικές συνθήκες. Αυτό επιθυμούμε να το αξιοποιήσουν όλα τα κράτη του κόσμου. Επί χρόνια περιμέναμε με υπομονή την απόδοση των μειονοτικών μας δικαιωμάτων. Κάθε μέρα ξυπνούσαμε με την ελπίδα πως τα πράματα θα βελτιωθούν και θα γίνουν καλύτερα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμμία πρόοδος στην απόδοση των δικαιωμάτων μας. Εις το όνομα της ανθρωπιάς και της ειρήνης με ανησυχία βλέπουμε τα Ευρωπαϊκά κράτη να παραμένουν σιωπηλά και αδρανή απέναντι στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κάνει η πατρίδα μας η Ελλάδα-χώρα μέλος της Ε.Ε. Αυτή η πολιτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών θέτει εν αμφιβόλω την πίστη μας σχετικά με τους όρους που αποτελούνε τα ιδρυτικά θεμέλια της Ε.Ε. , όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία έκφρασης και η δημοκρατία.

Η νοοτροπία που χρόνια πριν έλεγε πως στην Δυτική Θράκη δεν υπάρχουν Τούρκοι, συνεχίζει να συσκοτίζει σε κάθε πεδίο την ζωή μας. Εμείς πλέον επιθυμούμε να είμαστε μια μειονότητα τα δικαιώματα της οποίας θα είναι σεβαστά. Ποτέ δεν απελπιζόμαστε. Δεν υπάρχει στόχος που δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από ενότητα και ομοψυχία.

Κανείς να μην αμφιβάλει, ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με όλη μας την δύναμη μέχρι την μέρα που θα κυριαρχήσει την ζωή μας η ισότητα, η ειρήνη και η φιλία.

Ως κόμμα Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη τιμούμε με σεβασμό την 29η Ιανουαρίου-Μέρα Εθνικής Αντίστασης και Αλληλεγγύης.

Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 28-1-2012

Σχόλιο : Βρίσκω λίγο ¨soft¨ το μήνυμα του κόμματος. Μάλλον δεν θέλει να ¨εκτεθεί ιδιαίτερα¨ επειδή βρίσκεται σε αναζήτηση εκλογικής παρέας για να ξεπεράσει το εκλογικό πλαφόν του 3% .