ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑ ΚΟΥΡΔΙΚΑ…

Δολοφονία σε μπαρ για το τραγούδι στα ζαζάτζα

Νέος ονόματι Γκαζί Ακμπαγίρ που είχε πάει στην Σμύρνη δολοφονήθηκε από μια ομάδα ατόμων, όταν στο μπαρ όπου είχε πάει να γλεντήσει ζήτησε ένα τραγούδια στα ζαζάτζα (σημ μεταφρ : πρόκειται για διάλεκτο που μιλιέται στις κουρδικές περιοχές).

Ο Γκαζί Ακμπαγίρ είχε πάει σε ένα μπαρ στην περιοχή Αλίαγα και ζήτησε ένα τραγούδια στα ζαζάτζα. Μετά από το παίξιμο του τραγουδιού μια ομάδα ατόμων επιτέθηκαν στον νέο που καταγόταν από το Τούντζελι.

Ο Ακμπαγίρ τους είπε πως ήταν δικαίωμα του να ακούσει τραγούδι στην μητρική του γλώσσα, αλλά δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από αυτούς. Τον έβγαλαν μέσα στα αίματα από το μπαρ και τότε τον πυροβόλησαν. Ο Ακμπαγίρ προσπαθώντας να διαφύγει ανεβαίνοντας στο αυτοκίνητο του, δέχτηκε βροχή από σφαίρες.

Με βάση την είδηση της εφημερίδας Βατάν , ο νέος με 8 σφαίρες στο σώμα του πέθανε την ώρα που τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Αυτοί που έκαναν την επίθεση εξαφανίστηκαν. Ο Ακμπαγίρ θάφτηκε προχτές.

Η αστυνομία εμβαθύνοντας την έρευνα, συνέλαβε τρία άτομα που φέρεται να έχουν εμπλακεί στο περιστατικό. Πάνω τους βρέθηκαν ένα πιστόλι 7,65 και ένα των 9mm που διαπιστώθηκε πως χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

…………………

Ιστοσελίδα http://www.yuksekovahaber.com 18-12-2011