ΔΗΛΩΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΟΥΛΟΥΝΤΕΡΕ

Η πρώτη δήλωση Ερντογάν για το Ουλούντερέ

Για πρώτη φορά ο Ερντογάν μίλησε σχετικά με τον κατα λάθος θάνατο 35 λαθρεμπόρων χτες στην περιοχή Ουλούντερέ του Σιρνάκ, που τους πέρασαν για ΠΚΚδες.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν βγαίνοντας από την προσευχή της Παρασκευής μιλώντας σχετικά με τον θάνατο των 35 πολιτών στο Ουλούντερέ είπε :

Μετά το πέρασμα των εικόνων από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΙΗΑ) στις δυνάμεις ασφαλείας, απογειώθηκαν τα F-16 και βομβάρδισαν την περιοχή αυτών των φωτογραφιών. Δεν είναι δυνατόν να αξιολογηθούνε κατά απόλυτο τρόπο το τι είναι το καθένα από αυτά που εντοπίζουν τα ΙΗΑ. Αργότερα εντοπίστηκε ότι επρόκειτο για ομάδα λαθρεμπόρων που μετέφεραν τσιγάρα, μαζούτ κ.λ.π.

Ήταν μια ομάδα περίπου 40 ατόμων. Ξέρετε παλιότερα τα άτυχα αποτελέσματα που υπήρξαν στο Γκεντίκτεπέ. Τα όπλα με τέτοιου είδους ζώα είχαν μεταφερθεί. Τότε τα ΜΜΕ είχαν ασκήσει. κριτική του τύπου ¨γιατί δεν λήφθηκαν μέτρα¨. Πρόκειται για ένα περιστατικό που έγινε για να μην υποπέσουν οι δυνάμεις ασφαλείας μας σε παρόμοια κατάσταση. 35 πολίτες μας πέρασαν στην αιωνιότητα και ένας τραυματίστηκε. Διεξάγεται ποινική και εσωτερική έρευνα. Στείλαμε ταχύτατα από το Ντιγιαρμπακίρ ιατροδικαστική ομάδα. Οι έρευνες τέλειωσαν. Πρέπει να έχουν τελειώσει και οι τα σχετικά με την ταφή. Οι θανόντες συμπολίτες μας παραδόθηκαν στους συγγενείς τους. Εύχομαι στους νεκρούς μας να έχουν το έλεος του Αλλάχ και τα συλλυπητήρια μου στους συγγενείς. Υπάρχει ένα βίντεο 4 ωρών. Γίνονται οι απαραίτητες έρευνες. Μετά από αυτές τις εργασίες θα αποσαφηνιστεί η κατάσταση.

Εύχομαι ξανά στους νεκρούς συμπολίτες μας να έχουν το έλεος του Αλλάχ …

Εφ. Ακσάμ 30-12-2011

Σχόλιο : Καλές οι προσευχές για ανάπαυση των νεκρών αλλά μήπως θα έπρεπε να προηγηθεί  μια ΣΥΓΓΝΩΜΗ ;