ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στον Νταβούτογλου κατέληξαν στο νοσοκομείο

Η 4η φέτος σύνοδος των πρέσβεων μετά το πρόγραμμα στην Άγκυρα, συνεχίστηκε με σύνοδο στην Αδριανούπολη με την συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στο συνέδριο που έγινε στο Πανεπιστήμιο Θράκης, πέραν των φοιτητών που επέλεξε η διοίκηση, κανένας άλλος φοιτητής δεν έγινε δεκτός μέσα. Κι όμως, δύο μέρες πριν είχαν κρεμαστεί πανό στην πόλη και στο πανεπιστήμιο που έλεγαν πως όλοι οι φοιτητές και ο κόσμος της Αδριανούπολης είναι καλεσμένοι.

Τους φοιτητές που θέλησαν να μετάσχουν, τους γυρνούσαν πίσω με αστείες δικαιολογίες. Κάποιοι φοιτητές λόγω του τόπου καταγωγής τους, ενώ άλλοι λόγω του ονόματος τους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν.

Μαζί με αυτό φοιτητές της Αντιπολιτευόμενης Νεολαίας, του Τουρκικό Κομμουνιστικού Κόμματος και της Κολεκτίβας Φοιτητών που θέλησαν να διαμαρτυρηθούμε για την πολιτική μετατροπής του κόμματος ΑΚΠ στα πανεπιστήμια, συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί μπροστά στο Βαλκανικό Συνεδριακό Κέντρο. Τους ειπώθηκε πως σίγουρα δεν θα έμπαιναν μέσα και όταν θέλησαν να κάνουν ανακοίνωση τύπου μονάδες σεκιούριτι και ΜΑΤ επενέβησαν σκληρά. Δύο φοιτήτριες μάλιστα τραυματίστηκαν βαριά κατά την επέμβαση και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Εφ. Μπιργκιούν 30-12-2011