ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΡΚΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΤΗΝ Τ.Ε.Ξ.

Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 5-12-2011

Ο νομάρχης του Κίρκλαρελί Μουσταφά Γιαμάν και ο αντινομάρχης Ισμαήλ Γκιουλτεκίν στις 3 Δεκεμβρίου 2011 επισκέφτηκαν την Τουρκική Ένωση Ξάνθης (ΤΕΞ).

Η επιτροπή ήρθε στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης μαζί με τον πρόξενο της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, όπου έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο Αχμέτ Καρά και μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΞ

Στην επίσκεψη παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του κόμματος μας και υπεύθυνος της οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου.

Ο Οζάν Αχμέτογλου στην ομιλία που έκανε, ενημέρωσε σχετικά με την ιστορία και τους στόχους του κόμματος DEB. Ο Αχμέτογλου αναφερόμενος στην σημασία που έχει το κόμμα DEB για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης χρησιμοποίησε την εξής φράση : ¨ Το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο κόσμος για το κόμμα μας, μας έχει ικανοποιήσει με το παραπάνω.

Αυτό το ενδιαφέρον έδειξε το κενό και την ανάγκη που για χρόνια υπήρχε στο πολιτικό επίπεδο για την μειονότητα. Εμείς ως DEB αγωνιζόμαστε για να καλύψουμε αυτήν την ανάγκη. Πιστεύουμε πως με την στήριξη του κόσμου μας θα φτάσουμε σε πολύ καλύτερα σημεία. Κάθε είδους συνεργασία ανάμεσα στην μητέρα πατρίδα μας Τουρκική Δημοκρατία και την Ελλάδα μας ικανοποιεί.

Πιστεύουμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικά τα σχέδια και οι κοινές προσπάθειες που θα γίνουν ανάμεσα στις δύο χώρες. Πιστεύουμε πως η διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασιών ανάμεσα στις δύο χώρες όπως και με τις άλλες χώρες της περιοχής, έχει μεγάλη σημασία για τους λαούς της περιοχής¨.

Μετά τις ομιλίες ο Οζάν Αχμέτογλου πρόσφερε εξ ονόματος του κόμματος μας μια πλακέτα προς τον νομάρχη του Κίρκλαρελί Μουσταφά Γιαμάν.

Σχόλιο : Η ΤΕΞ είναι ένας σύλλογος χωρίς νομική υπόσταση, κάτι βέβαια που δεν ενοχλεί ούτε τον πρόξενο,ούτε φυσικά τον νομάρχη.Και φυσικά ποτέ μα ποτέ -ακόμη και όταν ήταν νόμιμη η λειτουργία του- δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτά που πρεσβεύουν οι υπηρεσίες του κυρίου Νταβούτογλου…Γιατί άραγε  ;….