ΕΓΧΩΡΙΟΣ ΕΞOΜΟΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Τ129

Εγχώριος εξoμοιωτής για το ελικόπτερο Τ129

Το Σχέδιο Προετοιμασίας Μάχης που έχει ζωτική σημασία ώστε να καταστούν έτοιμοι για μάχη οι πιλότοι του ελικοπτέρου ΑΤΑΚ που θα παραχθεί στην Τουρκία, θα πραγματοποιηθεί στην TUSAS. Επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με το Σχέδιο Προετοιμασίας Μάχης το οποίο περιλαμβάνει και τους εξομοιωτές του ελικοπτέρου.

Στην γραπτή ανακοίνωση της TUSAŞ υπενθυμίζεται πως είναι ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος ΑΤΑΚ σχετικά με την παραγωγή του ελικοπτέρου 129, και προστίθεται πως στην TUSAŞ επίσης θα πραγματοποιηθεί και το Σχέδιο Προετοιμασίας Μάχης που έχει μεγάλη σημασία για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των πιλότων του ΑΤΑΚ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως επετεύχθη συμφωνία για την παραγωγή και εξομοιωτών στα πλαίσια του Σχέδιο Προετοιμασίας Μάχης, ενώ τονίζεται πως στόχος είναι η ολοκλήρωση τους σε χρόνο-ρεκόρ-2 ετών. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως με αυτό τον τρόπο οι πιλότοι θα είναι πιο αποτελεσματικοί όταν ενταχθούνε τα ελικόπτερα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται πως ο καθορισμός της TUSAŞ ως κύριου αναδόχου έγινε μετά από κινήσεις έξι μηνών και με ομοφωνία από όλους τους σχετιζόμενους φορείς, και ότι αυτό διασφαλίζει και την χρησιμοποίηση κάποιων κρίσιμων πληροφοριών του σχεδίου ΑΤΑΚ απευθείας στον εξομοιωτή. Αυτό είναι κρίσιμο από την άποψη της διασφάλισης του απορρήτου αυτών των πληροφοριών.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες θα ανανεώνονται από την πείρα που θα αποκομίζεται με την αύξηση των ωρών πτήσης του ελικοπτέρου. Έτσι δεν θα υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στο ελικόπτερο και στον εξομοιωτή.

…………….

Εφ. Ακσάμ 26-12-2011

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone