ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ….ΣΤΑ ΝΑ

Εφ. Ραντικάλ 1-12-2011

Έκπληξη στο Γενικό Επιτελείο για το θέμα των ¨Συμβασιούχων στρατιωτών¨

Ιδιαίτερα χαμηλή υπήρξε η συμμετοχή στο μέτρο των ¨επαγγελματιών στρατιωτών στον αντιτρομοκρατικό αγώνα¨.

Δεν υπήρξε το αναμενόμενο ενδιαφέρον στην πρακτική των ¨συμβασιούχων στρατιωτών¨ που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση με στόχο την συμβολή τους στον αντιτρομοκρατικό αγώνα και την επαγγελματοποίηση των Τ.Ε.Δ. Με βάση την είδηση της εφημερίδας Μιλλιέτ που υπογράφει ο Μερίτς Ταφολάρ κατά την πρώτη περίοδο εντός του Στρατού ξηράς και ενώ υπήρχε όριο για 5.103 άτομα άρχισαν την εκπαίδευση μόνο 783 άτομα. Εάν όλοι εξ αυτών τελειώσουν επιτυχώς την εκπαίδευση τους θα έχει καλυφθεί μόνο το 15,5% των θέσεων.

Σχολιάστηκε πως ο σημαντικότερος παράγοντας που συνετέλεσε στον χαμηλό αριθμό αιτήσεων ήταν η αύξηση των περιστατικών τρομοκρατίας κατά την περίοδο παραλαβής των αιτήσεων. Επίσης αναφέρεται πως συνετέλεσε και το γεγονός ότι είχε ακουστεί ότι θα γίνουν ρυθμίσεις που ενδεχομένως θα ¨πάγωναν προσωρινά¨ την πρακτική των ¨συμβασιούχων στρατιωτών¨. Μπορούνε να υποβάλλουν σχετικό αίτημα άτομα που δεν έχει περάσει χρονικό διάστημα από την μέρα που απολύθηκαν έως την μέρα υποβολής της αίτησης και που δεν έχουν συμπληρώσει το 26ο έτος ηλικίας τους.

Οι συμβασιούχοι στρατιώτες θα απασχοληθούνε για διάστημα από 3 έως 8 έτη, και θα δουλέψουν το πολύ έως τα 29 τους χρόνια. Θα διαμένουν και θα τρέφονται στα στρατόπεδα και όλες τους οι ανάγκες θα καλύπτονται από τον στρατό. Κάθε μήνα ανάλογα με το μέρος όπου υπηρετούνε θα παίρνουν μισθό περίπου 2 χιλιάδων λιρών και στο τέλος της θητείας τους θα πάρουν συγκεκριμένη αποζημίωση (για κάθε χρόνο περίπου 7 χιλιάδες λίρες).

 

 Σχόλιο : Ε μα χαζοί είναι οι άνθρωποι ; Επειδή δηλαδή κάποιοι θέλουν φτηνό κρέας για κατανάλωση περιμένουν πως θα υπάρξει ανταπόκριση; Καλύτερα άνεργος παρά νεκρός !

Αλήθεια μερικά beşleme (ταϊσμένα) παληκάρια της Άγκυρας που έχουμε εδώ στη Θράκη, αφού αγαπάνε τόσο την μάνα-πατρίδα τους γιατί δεν πάνε να υπηρετήσουν σε αυτές τις θέσεις ; Άντε να δούμε κότσια έχουν ;