Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ…ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣΚΑΤΟΜΠΑΤΣΟΥ –ΒΙΝΤΕΟ

Εκ προθέσεως τραυμάτισαν την δικαιοσύνη

Ο αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων Μπαζαντίρ Τουράν ο οποίος είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις όταν χτύπησε με τον υποκόπανο πολύ σκληρά στο κεφάλι τον ανήλικο Σεϊφουλάχ Τουράν στο Χακκάρι, αντί για τιμωρία σχεδόν του έδωσαν και βραβείο.

Ο αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων Μπαζαντίρ Τουράν που είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις όταν στο Χακκάρι κατά τη διαμαρτυρία για το κλείσιμο του DTP είχε χτυπήσει με τον υποκόπανο το παιδί ονόματι Σεϊφουλάχ Τουράν, αντί για τιμωρία του έδωσαν και βραβείο. Το δικαστήριο έκρινε πως ο αστυνομικός Τουράν τον τραυμάτισε ακούσια, και μετά από απανωτά ελαφρυντικά του έβαλε ποινή 6 μηνών και 7 ημερών που την ανέστειλε

Οι εικόνες από το Χακκάρι στις 23-4-2009 είχαν προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις καθώς έδειχναν πως κατά τη διαμαρτυρία για το κλείσιμο του DTP ο αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων Μπαζαντίρ Τουράν είχε χτυπήσει με τον υποκόπανο –του θανατά- το παιδί ονόματι Σεϊφουλάχ Τουράν. Το παιδί με κάταγμα στο κεφάλι έμεινε 4 μέρες στην εντατική και σώθηκε χάρη στις μεγάλες προσπάθειες των γιατρών. Μετά το περιστατικό είχε παρά την μήνυση από τον δικηγόρο του θύματος για ¨απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και βασανιστήρια¨, τελικά ασκήθηκε δίωξη για ¨ σωματική βλάβη εκ προθέσεως¨.

Η υπόθεση για λόγους ασφαλείας δεν δικάστηκε στο Χακκάρι αλλά στην Ισπάρτα. Η εκδίκαση έγινε προχτές. Στο δικαστήριο ο δικηγόρος του κατηγορουμένου υποστήριξε πως το παιδί έκατσε μόνο 4 μέρες στο νοσοκομείο και ότι δεν του έμεινε κάποια σωματική ή ψυχολογική βλάβη. Είπε επίσης πως το περιστατικό ήταν νόμιμη άμυνα.

………………….

Το δικαστήριο κρίνοντας τον ¨σεβασμό¨ που επέδειξε ο Τουράν, την μετάνοια του και το καλό του ιστορικό, ανέστειλε και την εκτέλεση της ποινής των 6 μηνών και 7 ημερών που του επέβαλε.

………………………….

Πρακτορείο ειδήσεων DIHA  24-12-2011 

Αντί σχολίου το βίντεο …..