Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΝ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΥΝΙΕΣ…

Εφ. Ταράφ 1-12-2011

Δίκη για τα βασανιστήρια στον αντιρρησία

Φρουρός που κατέθεσε στην δίκη για τα βασανιστήρια στον Αϊντεμίρ : Ο διευθυντής των φυλακών χτύπησε με κλωτσιές και μπουνιές τον Ενβέρ επειδή δεν φορούσε στρατιωτικά ρούχα.

Ο σκοπός Ερέν Σαγιγκιλί που κατέθεσε ως μάρτυρας μετά την μήνυση που κατέθεσε ο αντιρρησίας συνείδησης Ενβέρ Αϊντεμίρ ισχυριζόμενος πως υπέστη βασανιστήρια και κακομεταχείριση στις στρατιωτικές φυλακές Μάλτεπε, είπε : Ο Ενβέρ καθώς αρνήθηκε να βάλει στρατιωτικά ρούχα, αφέθηκε με τα εσώρουχα. Ο διευθυντής των φυλακών άκουσα ότι τον χτύπησε με κλωτσιές και με μπουνιές.

Ο αντιρρησίας Ενβέρ Αϊντεμίρ συνελήφθη στις 24-12-2009 και στάλθηκε στις στρατιωτικές φυλακές του Μάλτεπε. Ο Ενβέρ υπέβαλε μήνυση ισχυριζόμενος πως στις 4 μέρες που κρατήθηκε εκεί υπέστη βασανιστήρια και κακομεταχείριση. Υποβλήθηκε μήνυση για ¨απλό τραυματισμό¨ στο στρατοδικείο Σελιμγιέ σε βάρος του διευθυντή των φυλακών παλιού συνταγματάρχη Μ.Ο. και του υπαξιωματικού Ι.Σ. που ήταν υπηρεσία. Στην χτεσινή εκδίκαση της υπόθεσης αναγνώσθηκε η κατάθεση του τότε φρουρού στις φυλακές Ερέν Σαγιγκιλί. Ο Σαγιγκιλί στην κατάθεση του ανέφερε πως όταν ο Αϊντεμίρ ήρθε στις φυλακές και του δώσανε να βάλει στρατιωτικά ρούχα εκείνος τους είπε πως ¨καμμία δύναμη δεν θα μου φορέσει αυτά τα ρούχα¨.

Ο Σαγιγκιλί λέει πως ¨Βγάλαμε τα ρούχα του κρατούμενου για να του κάνουμε σωματική έρευνα. Του έμειναν μόνο τα εσώρουχα¨ και υπενθυμίζει πως τότε ήρθαν δίπλα στον Αϊντεμίρ ο υπαξιωματικό Ι.Σ. που είχε υπηρεσία εκείνη την μέρα και τρεις φύλακες. Ο Σαγιγκιλί λέει πως ο Ι.Σ. είπε στον Αϊντεμίρ πως αν δεν βάλει αυτά τα ρούχα ¨θα παραμείνεις έτσι μέχρι το πρωί¨ και συνεχίζει λέγοντας : ¨ Εξ όσων έμαθα από φίλους μου φύλακες όταν φύγαμε μείς και μετά ο Ι.Σ. πήγε δίπλα στον Αϊντεμίρ και του είπε πως πρέπει να βάλει αυτά τα ρούχα. Μου είπαν πως όταν ο Ενβέρ είπε πως δεν πρόκειται να τα βάλει, αυτός τον έδειρε και τον έβρισε. Όταν πήγα το πρωί ο Ενβέρ κείτονταν κάτω χωρίς να έχει βάλει τα ρούχα. Από τους συναδέλφους στην φυλακή έμαθα ότι τον έδειρε ο διευθυντής. Τον χτύπησε με κλωτσιές και μπουνιές. Ο Αϊντεμίρ είχε μώλωπες στο δεξί του μάτι. ¨

Αίτημα για πολιτικό δικαστήριο

Μιλώντας στην εφημερίδα Ταράφ ο δικηγόρος του Αϊντεμίρ Νταβούτ Ερκάν είπε ότι ζήτησαν να δικαστούνε από πολιτικό δικαστήριο, καθώς σε αυτή την διαδικασία ο πελάτης του ήταν ακόμη πολίτης. Για αυτό είπε το δικαστήριο πρέπει να κηρυχτεί αναρμόδιο. Η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 1 Φεβρουαρίου.

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone