Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Νόμος του λύκου στην στρατιωτική φυλακή

Ο Σερντάρ Ντελιτζέ ο οποίος φυλακίστηκε όταν δήλωσε αντιρρησίας συνείδησης, ξυλοκοπήθηκε στις φυλακές από κρατουμένους ενώ κλάπηκαν τα χρήματα και τα πράματα που του είχε πάει η γυναίκα του.

Ανακοινώθηκε πως ο Μουχάμεντ Σερντάρ Ντελιτζέ ο οποίος συνελήφθη πριν από 20 μέρες ως ¨λιποτάκτης¨ και συνεχίζει να κρατείται στις στρατιωτικές φυλακές του Κασίμπασά, υπέστη βία στις φυλακές ενώ του κλάπηκαν και χρήματα.

Σχετικά με το θέμα αυτό δόθηκε χτες συνέντευξη τύπου μπροστά στις στρατιωτικές φυλακές Κασίμπασα. Ο Ντελιτζέ δάρθηκε από άλλους κρατούμενους, τα πράγματα του κλάπηκαν, ενώ λέγεται πως όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια του προσωπικού των φυλακών.

 Συστηματική βία και αρπαγή

Η Ντιλέκ Ντελιτζέ-σύζυγος του Σερντάρ Ντελιτζέ στην δήλωση της προς την εφημερίδα Ταράφ ανέφερε πως ο άντρας της υπέστη βία από τους άλλους φυλακισμένους, ενώ ο Νταβούτ Ερκάν-δικηγόρος του Ντελιτζέ δήλωσε πως ο πελάτης του υπόκειται ¨συστηματικά σε βία και αρπαγή¨.

Ο δικηγόρος Ερκάν δήλωσε πως ¨Την περασμένη εβδομάδα προσφύγαμε στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής ζητώντας να ερευνηθεί το περιστατικό. Εντός της εβδομάδας θα υποβάλλουμε μηνύσεις¨.

Ο Ντελιτζέ ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως θρήσκος και εθνικιστής στην δήλωση που έκανε ανέφερε πως είναι τα εξής : ¨ Το διάστημα των πέντε μηνών του στρατιωτικού, συνετέλεσε στο να δω το τι είναι το καθένα. Δεν θα γίνω μέλος ενός στρατού που δεν είναι μουσουλμανικός. Η σιωπή απέναντι στην απανθρωπιά είναι απανθρωπιά. Δημιουργήσαμε πλασματικούς εχθρούς. Στοχοποιήσαμε τους Κούρδους αδελφούς μας. Για χρόνια κοροϊδεύουμε την νεολαία μας με ένα μάτσο ψέματα¨.

Εφ. Ταράφ 18-12-2011