ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΜΙΤ

Η έρευνα σε βάρος των μελών της ΜΙΤ κόλλησε στην παραγραφή

Η εισαγγελία της Άγκυρας αποφάσισε να μην ασκηθεί δίωξη σε βάρος των μελών της ΜΙΤ Οζέλ Γιλμάζ και Χαντάν Σελτζούκ σε σχέση με την δολοφονία του Διευθυντή της εφημερίδας Άγος Χραντ Ντινκ, λόγω συμπλήρωσης του χρονικού διαστήματος παραγραφής του αδικήματος. Ο εισαγγελέας είχε αναφέρει πως οι ύποπτοι είχαν προειδοποιήσει τον Ντινκ αλλά χωρίς να ενημερώσουν τους ανωτέρους τους ώστε να ληφθούνε τα απαραίτητα μέτρα.

Η έρευνα σε βάρος των υπαλλήλων της ΜΙΤ Γιλμάζ και Σελτσούκ οι οποίοι το 2004 είχαν καλέσει τον Ντινκ στην νομαρχία Κωνσταντινούπολης και τον είχαν προειδοποιήσει, άρχισε μετά από προσφυγή που έκαναν οι δικηγόροι της οικογένειας του Ντινκ. Μετά από έρευνα που διεξήγαγε η εισαγγελία της Άγκυρας επί ένα χρόνο, τον περασμένο Σεπτέμβριο έκρινε πως ¨δεν θα ασκηθεί δίωξη¨. Στην απόφαση αυτή που την έλαβε ο εισαγγελέας Άγκυρας Μουράτ Ντεμίρ αναφέρεται πως ¨Εντοπίστηκε ότι οι ύποπτοι μετείχαν σε σύσκεψη στην νομαρχία Κωνσταντινούπολης, όπου υπό την προεδρία του αντινομάρχη Εργκιούν Γκιουγκιόρ συζητήθηκε η είδηση σχετικά με την Σαμπιχά Γκιοκτσέν ενώ οι φωτογραφίες-τεκμήρια που λέγεται πως ανήκαν σε συγγενείς της παραδόθηκαν μέσω του αντινομάρχη στην Διεύθυνση της ΜΙΤ¨.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΤΙΝΚ ΥΠΕΒΑΛΕ ΕΦΕΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Οι δικηγόροι παίρνοντας την απόφαση υπέβαλαν έφεση στο Κακουργιοδικείο της πόλης Σιντζάν. Οι δικηγόροι του Ντιν στην αίτηση τους με την οποία ζητάνε την απόρριψη της πρότασης της εισαγγελίας σχετικά με την μη άσκηση δίωξης, αναφέρουν πως τα συγκεκριμένα άτομα βάσει νόμου ήταν υποχρεωμένα να εμποδίσουν την δολοφονία του Χραντ Ντινκ παίρνοντας μέτρα αποτροπής και προστασίας. Στην έφεση τους αναφέρουν πως οι Γιλμάζ και Σελτσούκ μη εκπληρώνοντας αυτές τους τις υποχρεώσεις, με βάση το άρθρο 83 του Τουρκικού Ποινικού Κώδικα, θεωρούνται υπεύθυνοι για την δολοφονία του Χραντ Ντινκ.

Εφ. Ακσάμ 13-12-2011


Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone