ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΡΟΥΜΕΛΗΣ

Ο δυτικοθρακιώτης Μέριτς εκλέχθηκε πρόεδρος της ομοσπονδίας τουρκικών συλλόγων Ρούμελης

Όπως ανακοινώθηκε, κατά το έβδομο τακτικό γενικό συνέδριο της ομοσπονδίας τουρκικών συλλόγων Ρούμελης που πραγματοποιήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2011, πρόεδρος της ομοσπονδίας εκλέχθηκε ο Σελαχαττίν Μέριτς, αντιπρόεδρος και υπεύθυνος των ΜΚΟ της κεντρικής διοίκησης του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD).

Στην ομιλία που πραγματοποίησε μετά από την ανακοίνωση της εκλογής του, ο Σελαχαττίν Μέριτς, δήλωσε ότι η ομοσπονδία σχεδιάζει να οργανώσει εκδηλώσεις, όπως ένα συνέδριο ή ένα πάνελ για την επέτειο 100 χρόνων από την μετανάστευση από τα Βαλκάνια. Ο Μέριτς υποστήριξε ακόμη ότι η ομοσπονδία επιθυμεί να πραγματοποιήσει το Μάιο του 2012 συνέδριο Τούρκων του εξωτερικού.

Καθώς η προεδρεία γίνεται μεταξύ των συλλόγων εκ περιτροπής, αντιπροσωπεία του BTTDD θα αναλάβει καθήκοντα στα πλαίσια του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας τουρκικών συλλόγων Ρούμελης για δύο χρόνια. Σύμφωνα με τα παραπάνω, στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας τουρκικών συλλόγων Ρούμελης, εκλέχθηκαν οι Ιλχάν Καχβετζί, Αχμέτ Ντιουκαντζί, Αχμέτ Ντεντέαγατσλι και ο Λεβέντ Γκιούρ. Οι Ισμαήλ Ριουστέμογλου και Σεβκέτ Σεβκέτογλου εκλέχθηκαν στο εποπτικό συμβούλιο και ο Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Από την άλλη πλευρά, το διοικητικό συμβούλιο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), ευχήθηκε στον δικηγόρο Σελαχαττίν Μέριτς, καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα μέλη του BTTDD που ανέλαβαν καθήκοντα στο διοικητικό, εποπτικό και πειθαρχικό συμβούλιο της ομοσπονδίας τουρκικών συλλόγων Ρούμελης.

Περιοδικό Αζινλίκτσα  22-12-2011 

 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone