ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ

Απαγόρευση επιστολών προς τους ¨επικίνδυνους δημοσιογράφους¨

Γίνεται προσπάθεια να αποκοπεί η προσπάθεια των κρατούμενων στο να προβάλλουν ειδήσεις προς τα έξω. Επιστολές που στέλνουν σε εφημερίδες κρίνονται επιβλαβείς, ενώ εμποδίζεται και η προσπάθεια των εργαζομένων του τύπου να βγάλουν σχετικές ειδήσεις. Οι κρατούμενοι και φυλακισμένοι ενάντια σε αυτή την πολιτική των πιέσεων και του εκφοβισμού δηλώνουν πως ¨ότι και να γίνει θα συνεχίσουμε να γράφουμε για να ακούγεται η φωνή μας¨.

Ο κρατούμενος στις φυλακές Καντίρα του Κοτζάελι Μουράτ Καϊμάζ στο γράμμα που έστειλε αναφέρει πως έστειλε άλλο γράμμα στο οποίο περιέγραφε την παραβίαση των δικαιωμάτων, τις αυθαίρετες πρακτικές, τις επαίσχυντες έρευνες και τα ψυχικά και σωματικά βασανιστήρια που υπέστη. Τα αποτέλεσμα ήταν ότι κατασχέθηκε το γράμμα και ο ίδιος τιμωρήθηκε.

Ο Μουράτ Καϊμάζ στο γράμμα που έστειλε αναφέρει πως για μήνες παρεμποδίστηκαν τα γράμματα που έστελνε σχετικά με την παραβίαση των δικαιωμάτων του και περιέγραψε την λογική της διοίκησης της φυλακής ως εξής : ¨Η διοίκηση εδώ έχει αναπτύξει ένα σύστημα με το οποίο παρεμποδίζει την αποστολή επιστολών σε ευαίσθητους δημοσιογράφους. Δηλαδή ξεκάθαρα λέει πως «Εγώ θα κάνω ότι θέλω, και δεν μπορείς να γράψεις σε κανέναν».

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ !

Ο Μουράτ Καϊμάζ ενημερώνει πως η διοίκηση των φυλακών έχει απαγορεύσει την αποστολή φαξ και επιστολών στους αναφερόμενους δημοσιογράφους.

………………….

Ο Μουράτ Καϊμάζ στο γράμμα του αναφέρει και τα ονόματα των ¨επικίνδυνων¨ δημοσιογράφων : Zeynep Kuray, BirGün (σελίδα αναγνωστών), Yıldırım Türker, İsmail Saymaz, Ezgi Başaran, Özgür Mumcu, Berrin Karakaş, Pınar Öğünç, Burcu Karakaş, Melih Aşık, Nail Güreli, Derya Sazak, Işıl Özgentürk, Nuray Mert, Mehmet Tezkan, Hüseyin Akyol, Alper Turgut, Umur Talu, Ece Temelkuran, Koray Çalışkan, Nagehan Kurt (TAYAD).

Εφ. Μπιργκιούν 26-12-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone