Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

Ωραία η αναμέτρηση στο Άβατο, υπέροχα φαγητά και σκληρό σκορ 2-2. Όμως  κέρδισε η φιλία. 

Η ποδοσφαιρική ομάδα του προξενείου της Κομοτηνής αντιμετώπισε ομάδα ποδοσφαίρου από νέους του Άβατου. Τα όμορφα και υπέροχα φαγητά που πρόσφερε μετά τον αγώνα ομάδα του Άβατου αναπλήρωσαν το λίγο σκληρό ποδόσφαιρο που έπαιξε κατά τη διάρκεια του αγώνα. Φυσικά πρόκειται για αστείο, καθώς και οι δύο ομάδες κατέβηκαν στο γήπεδο για να κερδίσει η φιλία.

Το πρώτο ημίχρονο έληξε με σκορ 1-0 με γκολ από το πόδι του Ερντέμ στο 15ο λεπτό.

Η ομάδα του προξενείου μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 35ο λεπτό ο Ερτζάν έκανε το 1-1. Σε αυτό το διάστημα η ομάδα του προξενείου παίζοντας καλό ποδόσφαιρο με αντεπιθέσεις, επισκέπτονταν συχνά την εστία του Άβατου και εντέλει στο 57 πάλι με τον Ερτζάν έκανε το 1-2. Από αυτό το λεπτό και μετά η ομάδα του Αβάτου που δεν ήθελε να χάσει με μια αντεπίθεση έφερε το ματς στα ίσια με γκολ του Οζάϊ. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Το ματς της φιλίας έληξε με αμοιβαία γκολ των ομάδων σε 2-2.

Μετά τον αγώνα οι παίχτες των δύο ομάδων, ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς, ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ και ο αντιδήμαρχος Τοπείρου Ναζίφ Ναζίφογλου, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ομογενείς σε καφενείο του χωριού Άβατο.

Μετά το ματς τα φαγητά που είχαν ετοιμάσει γυναίκες του χωριού έκαναν να ξεχαστεί η σκληρότητα του αγώνα. Και επειδή ήταν ημέρα Ασουρέ, προσφέρθηκε και ασουρέ.

Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς κατά την ομιλία που έκανε ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους ομογενείς για το ενδιαφέρον και την φιλοξενία που επέδειξαν. Ο Σάρνιτς δήλωσε : ¨Συγχαίρω ιδιαίτερα τις νοικοκυρές μας. Μέχρι σήμερα δώσαμε τρία ματς στην πεδιάδα. Πραγματικά είναι πολύ ωραίο το ενδιαφέρον που δείχνουν οι νέοι για το ποδόσφαιρο. Προσωπικά και εκ μέρους της ομάδας μου σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την φιλοξενία που μας δείξατε.¨

Μετά από την συνομιλία στο καφέ του χωριού, έγινε επίσκεψη στο τζαμί που έχει ανακαινισθεί πρόσφατα.

Εφ. Μπιρλίκ 8-12-2011

Σχόλιο : Πολυσχιδής βλέπουμε η διείσδυση του προξενείου στην μουσουλμανική κοινωνία. Με κάθε τρόπο. Τι κάνει η ελληνική πολιτεία ; Να βρε, π.χ. ο Παπανδρέου πήγε για την διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή στην Νότια Αφρική !   Θα κάτσει τώρα να ασχολείται με το τι γίνεται στην Θράκη ;

 

 

 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone