ΝΕΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ

 Σε 8 σορούς δεν υπάρχουν ίχνη σφαιρών και είναι απανθρακωμένα

 Κωνσταντινούπολη – Αποκαλύφθηκε ότι στα σώματα των 8 ανταρτών του ΗΡG που σκοτώθηκαν σε περιοχή κοντά στην πόλη Μπίγκιολ δεν υπάρχουν ίχνη από σφαίρες, είναι απανθρακωμένα και σε κατάσταση μη αναγνωρίσιμη.

 Μέλη των İHD, YAKAYDER, Πρωτοβουλία Μητέρων Ειρήνης και στελέχη του κόμματος BDP ήρθαν μπροστά στην ιατροδικαστική υπηρεσία Κωνσταντινούπολης όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί των 8 ανταρτών που έχασαν την ζωή τους στην περιοχή Γιαγιλάντερέ της Μπίγκιολ. Εκεί προσήλθαν επίσης και οικογένειες που υποπτεύονται πως κάποιος από τους νεκρούς είναι παιδί τους. Η πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του BDP Ασιγιέ Κολτσάκ, η δικηγόρος της IHD Αϊσέ Μπασάρ και 4 οικογένειες μπήκαν μέσα για να συναντηθούνε με τον εισαγγελέα της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΧΝΗ ΣΦΑΙΡΑΣ

Στην συνάντηση ο εισαγγελέας είπε πως ¨Δεν έγινε δυνατόν να γίνει ταυτοποίηση, αλλά ότι εάν οι οικογένειες θέλουν μπορούνε να κάνουν αναγνώριση¨. Οι οικογένειες πήγαν μαζί με την Κολτσάκ και την Μπασάρ στο νεκροτομείο. Στην είσοδο του νεκροτομείου υπήρξε ένας ενδιαφέροντας διάλογος με υπάλληλο του νεκροτομείου. Ο υπάλληλος όταν του είπαν πως ήρθαν για αναγνώριση τους είπε ¨Μη μπείτε μέσα, άλλωστε δεν μπορείτε να κάνετε αναγνώριση, όλα είναι καμένα.¨ Οι οικογένειες μπήκαν στο νεκροτομείο και αντιμετώπισαν απανθρακωμένα σώματα. Με βάση τις πληροφορίες που δόθηκαν, στα 8 σώματα δεν υπάρχουν ίχνη από σφαίρες ενώ είναι τόσο καμένα που έχουν απανθρακωθεί. Οι οικογένειες μη μπορώντας να αναγνωρίσουν τα παιδιά τους, βγήκαν έξω δακρυσμένες.

………………..

Η Κολτσάκ ανέφερε πως μετά από την δήλωση του εισαγγελέα πως μπορούνε να κατέβουν, πήγαν στο νεκροτομείο και είπε : ¨ Αυτό που είδαμε εκεί δεν ξέρω πως περιγράφεται. Όπως έγινε και στην περίπτωση της κοιλάδας Καζάν, στα σώματα δεν υπάρχουν ίχνη από σφαίρες και όλα είναι απανθρακωμένα¨. Η Κολτσάκ ανέφερε πως δημιουργούνται ισχυρές υποψίες για χρήση χημικών όπλων και δήλωσε πως ¨Αυτό που αντικρίσαμε μέσα είναι ένα δείγμα φρίκης. Καμμία συνείδηση δεν μπορεί να μένει σιωπηλή απέναντι σε αυτή την φρίκη. Από εδώ απευθυνόμαστε σε όσους έχουν έστω και λίγη συνείδηση. Μην παραμένετε άφωνοι σε αυτή την πρακτική της φρίκης και πείτε ένα στοπ σε αυτό τον πόλεμο¨.

……………..

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 19-12-2011