ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ… ΒΙΝΤΕΟ

Ο ¨πλασματικός¨ εισαγγελέας υποψήφιος για το HSYK (Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων

 Ο εισαγγελέας Ντοκούρ ο οποίος ζήτησε για τους δάρτες αστυνομικούς του Α.Τ. στην Σμύρνη 1,5 έτος φυλάκισης και για την γυναίκα που την έδειραν 6,5 χρόνια, είναι και υποψήφιος για το HSYK…

Το HSYK που εδώ και ένα μήνα έχει κλείσει τις πύλες του, για να εκλέξει νέα μέλη στο Ανώτατο Δικαστήριο, ήρθε αντιμέτωπο με μια περίεργη κατάσταση.

 Μετά από το βίντεο που αποκαλύφθηκε και στο οποίο φαίνεται η γυναίκα Φεβζιγιέ Τζενγκίζ να δέρνεται στο αστυνομικό τμήμα, άρχισε έρευνα σε βάρος του εισαγγελέα Αλααντίν Ντοκούρ ο οποίος παρά τις εικόνες αυτές δεν άσκησε δίωξη σε κάποιους από τους αστυνομικούς.

Από την άλλη, εντοπίστηκε ότι ο Ντοκούρ είναι και υποψήφιος για το Ανώτατο Δικαστήριο. Το HSYK από τις 15 Νοεμβρίου προσπαθεί να καθορίσει τα μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου. Με ενδιαφέρον αναμένεται ποια θα είναι η απόφαση του HSYK σχετικά με τον Ντοκούρ.

Εντύπωση προκάλεσε ότι ο εισαγγελέας Ντοκούρ άσκησε δίωξη με 1,5 χρόνο φυλάκισης για κάθε μια από τις κατηγορίες που είπαν οι αστυνομικοί για την Φεβζιέ Τζενγκίζ ¨Μας χτύπησε στο χέρι, μας γρατζούνισε και μας έσπρωξε¨, δηλαδή 4,5 χρόνια συν άλλα δύο για εξύβριση, σύνολο δηλαδή 6,5 χρόνια, την ώρα που οι αστυνομικοί που την έδειραν αντιμετωπίζουν ποινή 1,5 έτους.

Ο Ντοκούρ άσκησε δίωξη στους αστυνομικούς Χακάν Γιορούκ και Μπεγίτ Σεζγκίν για ¨υπέρβαση του ορίου χρήσης βίας¨ και ζητά την τιμωρία τους μόνο με ποινή από 6 μήνες έως 1,5 χρόνο. Το κατηγορητήριο έγινε δεκτό στις 5 Δεκεμβρίου από το 17 Πρωτοδικείο Σμύρνης. Εντύπωση είχε προκαλέσει στην κοινή γνώμη ότι ο εισαγγελέας δεν είχε ασκήσει δίωξη στους αστυνομικούς για βασανιστήρια και ότι είχε χαρακτηρίσει τους ισχυρισμούς του θύματος –που επιβεβαιώνονται και από την κάμερα- ως ¨πλασματικούς¨.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο Ντοκούρ αν και είχε στα χέρια του το υλικό από τις κάμερες δεν άσκησε καμμία δίωξη στους αστυνομικούς που παρατηρούσαν χωρίς να επέμβουν τον ανηλεή ξυλοδαρμό.

……………….

Εφ. Ταράφ 15-12-2011