ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ

 Η Τουρκία προς την Χαμάς : Δεν ντρέπεστε ;

Αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε πως δέχτηκε πίεση από την Τουρκία για να εγκαταλείψει η Χαμάς το αρχηγείο της στην Συρία

Ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς μιλώντας στην Wall Street Journal ανέφερε πως η Χαμάς δέχτηκε ¨πιέσεις¨ από την Τουρκία και το Κατάρ για να εγκαταλείψει την Συρία. Ανέφερε πως ¨Μας είπαν, Μα καλά δεν ντρέπεστε ; Φτάνει. Φύγετε αμέσως από εκεί¨. Το αρχηγείο που είναι στην Συρία, μεταφέρεται την επόμενη εβδομάδα στην Αίγυπτο και το Κατάρ.

Ενώ λοιπόν συνεχίζονται οι προσπάθειες απομόνωσης του καθεστώτος Άσαντ αναφέρεται πως η Τουρκία και το Κατάρ άσκησαν ¨πίεση¨στην Χαμάς για να αποχωρήσει από την Συρία όπου έχει το Κεντρικό Αρχηγείο της. Ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς μιλώντας στην Wall Street Journal (WSJ) ανέφερε πως η Χαμάς έχει δώσει εντολή μέχρι την επόμενη εβδομάδα όλο το προσωπικό του αρχηγείου που βρίσκεται στην Συρία να αποχωρήσει. Η WSJ σχολίασε αυτή την εξέλιξη ως το ¨τελευταίο χτύπημα¨ προς το καθεστώς Άσαντ.

Η εφημερίδα σχολίασε πως η αποχώρηση της Χαμάς από την Συρία έχει και την έννοια της απομάκρυνσης της από το Ιράν, ενώ προσθετει ότι ο ίδιος αξιωματούχος είπε πως κατά τους τελευταίους μήνες η Χαμάς δεχόταν πιέσεις από το Ιράν να μην εγκαταλείψει την Συρία.

……………………

 Εφ. Ακσάμ 8-12-2011