¨ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ¨

Οι οικογένειες των ανταρτών του ΗΡG πάνε στην Άγκυρα

Χακκάρι – Οι οικογένειες των ανταρτών που λέγεται ότι έχασαν την ζωή τους από την χρήση χημικών όπλων στην κοιλάδα Καζάν του Χακκάρι, και επί 48 μέρες δεν τους αποδίδουν τις σωρούς των νεκρών πήραν τον δρόμο για Άγκυρα. Οι οικογένειες θα συναντηθούνε με μέλη των οργανώσεων İHD και MAZLUMDER, με βουλευτές του BDP και του CHP και θα ζητήσουν να δοθεί ένα τέλος στην αιχμαλωσία των σωρών.

Παρά τις τόσες προσπάθειες που έγιναν ακόμη δεν έχουν αποδοθεί στις οικογένειες τους τα σώματα των ανταρτών από το Ιράν Αλή Χασάν Περβίζι, Γκεϊλάνι Ρεσίντι, Λεϊλά Χαλίμι, Γκιουλαλέ Γιουσούφι και του καταγόμενου από το χωριό Ντέρβατ της πόλης Σιίρτ Κεμάλ Μουχαμεντί που έχασαν την ζωή τους στο διάστημα από 22 έως 24 Οκτωβρίου στην κοιλάδα Καζάν από χημικά όπλα. Οι οικογένειες που περιμένουν επί 48 μέρες στην ιατροδικαστική της Μαλάτιας για να πάρουν τα σώματα, μένοντας χωρίς αποτέλεσμα ήρθαν στο Ντιγιαρμπακίρ. Εκεί στα γραφεία του κόμματος BDP συναντήθηκαν με διοικούντες του κόμματος MEYADER και με την Πρωτοβουλία Μανάδων για Ειρήνη, και αφού ξεκουράστηκαν λίγο εκεί έφυγαν για Άγκυρα για να υποβάλουν αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης να πάρουν τις σωρούς.

Αύριο θα συναντηθούνε στην Άγκυρα με διοικούντες των İHD και MAZLUMDER, και θα ζητήσουν να καταβληθούνε προσπάθειες για να πάρουν τα σώματα. Έγινε γνωστό πως οι οικογένειες θα συναντηθούνε με βουλευτές του BDP και του CHP και θα ζητήσουν να δοθεί ένα τέλος στην 48 ημερών αιχμαλωσία των σωρών. Οι οικογένειες μέσω των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα υποβάλλουν αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ μιλώντας εκ μέρους τους ο Χουσεΐν Μουχαμέντι-πατέρας του αντάρτη του ΗΡG Κεμάλ Μουχαμέντι είπε πως ¨Δεν θα γυρίσουμε πίσω χωρίς να έχουμε πάρει τις σωρούς¨.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 11-12-2011