ΕΝΟΠΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΟΧΑΔΗΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ-ΒΙΝΤΕΟ

Ξανά τρέξιμο Φρουράς

Έγινε ξανά φέτος το ακυρωθέν πέρσι από την Νομαρχία Άγκυρας τρέξιμο Φρουράς

Στα πλαίσια του εορτασμού της 92ης επετείου για τον ερχομό του Οπλαρχηγού Ατατούρκ στην Άγκυρα, οργανώθηκε τρέξιμο Φρουράς.

Το τρέξιμο Φρουράς πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες με την συμμετοχή προσωπικού –ανδρών και γυναικών- από την Σχολή Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, από την σχολή υπαξιωματικών της Στρατοχωροφυλακής και από το Σύνταγμα υπεράσπισης Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η πορεία που ακολουθήθηκε ήταν από την Σχολή Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, Σταυροδρόμι Στρατού Ξηράς, λεωφόρος στρατάρχη Φεβζί Τσακμάκ, λεωφόρος Μεσογείου και είσοδος στο μαυσωλείο του Ατατούρκ από την πύλη Ταντογάν.

Οι στρατιώτες κρατούσαν μεγάλη τουρκική σημαία και αφίσα του Ατατούρκ, ενώ φώναξαν συνθήματα όπως ¨Τα πάντα για την πατρίδα¨ και ¨Πατρίδα θυσία για σένα η ψυχή μου¨. Οι πολίτες στήριξαν τους στρατιώτες ανεμίζοντας τουρκικές σημαίες από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των σπιτιών τους.

Η πορεία τρεξίματος συνοδεύονταν από στρατιωτικά και πολιτικά ασθενοφόρα, ενώ αστυνομικοί και στρατιωτικοί έκλειναν την κίνηση των αυτοκινήτων.

Ιστοσελίδα Askerhaber 27-12-2011

 

Το σχετικό βίντεο στην διεύθυνση

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/26216/0/1/askerden-garnizon-kosusu.aspx