ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΙΣΤΙΑΣ

Το 28% των αντρών στην Τουρκία απατάνε την σύζυγο τους

Κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε η εταιρία προφυλακτικών Durex σε πάνω από 29 χιλιάδες άτομα από 36 χώρες.

Η έρευνα που έκανε η εταιρία Durex μέσω του Harris Interactive με στόχο να τραβήξει την προσοχή στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 6 Σεπτεμβρίου ως 2 Οκτωβρίου με την συμμετοχή 1004 ατόμων. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας περισσότεροι από το 28% των αντρών και το 11% των γυναικών δεν είναι πιστοί στο ταίρι τους.

Στην Τουρκία το ποσοστό της πολυγαμίας ιδιαίτερα στους άντρες, είναι ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με άλλες χώρες. Οι Τούρκοι άντρες συνεχίζουν έναν τρόπο ζωή με πολυγαμία σε ποσοστό 28%, ενώ αυτό το ποσοστό στην Ελλάδα είναι 22%, στην Κροατία 21%, στην Ιταλία 18% και στην Ισπανία 11%.

Στην Τουρκία σχεδόν οι μισοί άντρες και γυναίκες (46%) δεν ξέρουν κάτι σχετικά με τον ιό του AIDS. Οι άντρες και γυναίκες στην Τουρκία δεν είναι ενήμεροι για το σεξουαλικό παρελθόν των συντρόφων τους. Το 30% των μετεχόντων στην έρευνα λέει πως δεν ξέρει εάν ο σύντροφος τους είχε ή όχι ποτέ κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια. Η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών της Τουρκίας (67%) δεν παίρνει προφυλάξεις καθώς πιστεύει πως ο σύντροφος τους δεν έχει κάποια ασθένεια.

Εφ.Μιλλιέτ 2-12-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone