ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία έκανε βήμα πίσω

Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γαλλίας : Η παρουσιασθείσα πρόταση νόμου είναι περιττή.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γαλλικής Βουλής Αξέλ Πονιατόφσκι δήλωσε πως η παρουσιασθείσα πρόταση νόμου που ποινικοποιεί την άρνηση της Αρμενικής Γενοκτονίας είναι περιττή.

Ο Πονιατόφσκι απαντώντας σε σχετική με το θέμα ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων είπε πως ¨Η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας είναι αναμφισβήτητη αλλά αυτή η νέα πρόταση νόμου είναι περιττή¨.

Επίσης είπε πως η Τουρκία είναι μια χώρα απαραίτητη για να ξεπεραστεί η κρίση στην Συρία, ενώ σχολίασε πως ¨είναι κακή η χρονική στιγμή που προτείνεται η συγκεκριμένη πρόταση νόμου¨.

Η πρόταση νόμου που ετοιμάστηκε από την βουλευτή Μασσαλία του UMP Βαλερί Μπογιέρ, πέρασε την περασμένη εβδομάδα από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή της βουλής, και θα τεθεί για ψηφοφορία στις 22 Δεκεμβρίου.

Στην πρόταση νόμου που πέρασε από την επιτροπή, προβλέπεται πως ¨η άρνηση των γενοκτονιών που έχουν αναγνωριστεί από τους γαλλικούς νόμους τιμωρείται με ένα χρόνο φυλάκισης και 45 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο¨. Η γαλλική βουλή στις 29-1-2001 ψήφισε νόμο που ανέφερε πως ¨ Η Γαλλία αναγνωρίζει την Αρμενική Γενοκτονία του 1915¨.

Εφ. Ταράφ 18-12-2011

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone