ΥΠΕΡ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ

Κείμενο του Ιστολόγιου   7-12-2011

Υπέρ Γέροντος Εφραίμ

Νομομαθείς δεν είμαστε αλλά δύο-τρία πράματα ξέρουμε. Για να προφυλακιστεί κάποιος στην Ελλάδα μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης του, πρέπει ή να είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων ή να είναι ύποπτος φυγής.

Ποιο από τα δύο άραγε ισχύει στην περίπτωση του Γέροντος Εφραίμ της Ι.Μονής Βατοπαιδίου ; Έχει μήπως αυτή τη στιγμή την δυνατότητα ο Γέροντας να τελέσει νέο αδίκημα ; Ή μήπως ετοιμάζεται να ¨αποδράσει¨ ; Ποιο από αυτά άραγε θεώρησε πιθανό η δικαστική αρχή που πρότεινε την προφυλάκιση του ; Καθώς λοιπόν προέκυψε διαφωνία ανακριτή-εισαγγελέα για το θέμα της προφυλάκισης του, αναμένουμε λοιπόν τώρα την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου. Ελπίζουμε να πρυτανεύσει ο νόμος, γιατί κάποιοι θα μας τρελάνουν !

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι πως ουσιαστικά το ¨σκάνδαλο της Ι.Μ. Βατοπεδίου¨ ήταν ουσιαστικά μια τρίχα που έγινε τριχιά ! ¨Όταν προχθές μόλις αποκαλύφθηκε ότι το  πασοκικό κράτος ΔΕΝ έχει κάνει καμμία εκτίμηση της λίμνης Βιστωνίδας για να κριθεί εάν υπάρχει ή όχι ζημία του δημοσίου από τις ανταλλαγές ! ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ. Μόνο λόγια. Μα τότε πως μπορεί κάποιος να μιλά για ζημία του δημοσίου ; Και κυρίως γιατί δεν έγινε αυτή η εκτίμηση άραγε ; Μήπως επειδή έτσι θα κατέπεφτε η μπαρούφα περί ζημίας του δημοσίου ;

Αλήθεια βρέθηκαν μήπως χρήματα στον προσωπικό λογαριασμό του Γέροντος ή συγγενών του και δεν το ξέρουμε ; Αν λοιπόν ότι έκανε ο Γέροντας το έκανε υπέρ του μοναστηριού, πληροφορούμε τους όποιους κριτές πως ήταν υποχρεωμένος νομικά να το κάνει.

Και επειδή η κριτική είναι εύκολη θα θέλαμε κι εμείς να ρωτήσουμε όλα τα φερέφωνα της εξουσίας μερικά ερωτήματα.

Έχετε πάει ποτέ να συμπαρασταθείτε σε κάποιον φυλακισμένο ;

Έχετε νοιαστεί αν η γυναίκα και τα παιδιά του έχουν να φάνε ;

Έχετε πληρώσει κάποια ποινή του ώστε να αποφυλακιστεί ;

Έχετε στείλει κανέναν ναρκομανή για αποτοξίνωση με δικά σας έξοδα ;

Έχετε πάει ποτέ σε άσυλο ανιάτων να νοιαστείτε για τα παιδιά εκεί ;

Έχετε ξενυχτήσει ποτέ στο προσκέφαλο καρκινοπαθή που είναι ξένος για εσάς απλά και μόνο χάριν της αγάπης του Θεού ;

Έχετε δώσει ποτέ τρόφιμα και ρούχα σε φτωχούς ανθρώπους ;

 Η Ι.Μ. Βατοπεδίου τα κάνει αυτά. Και τα κάνει χρόνια τώρα για ανθρώπους ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής. Ελπίζουμε και οι κρίνοντες να κάνουν ένα από αυτά στο πέρασμα τους από τη γη.

Πιστεύω πως όλη αυτή η ιστορία για το ¨σκάνδαλο¨ ήταν ένα καλοστημένο παιχνίδι που ουσιαστικά ¨τιμώρησε¨ τον Καραμανλή για το θέμα του αγωγού Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολης. Και οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ που το πρόβαλαν φέρουν μεγάλη πολιτική και ιστορική ευθύνη.

Όσο για την ελληνική δικαιοσύνη αν τελικά προφυλακιστεί ο Γέροντας για μας πλέον θα είναι σαφές πως μπαίνει στον δρόμο της τουρκικής δικαιοσύνης. Για όσους δεν το ξέρουν, οι δικαστικές αρχές εκεί έχουν δικαίωμα να προφυλακίζουν κάποιον χωρίς να του λένε τον λόγο ! Εμπρός λοιπόν στον δρόμο της τουρκικής δικαιοσύνης !