ΧΟΡΟΙ ΣΤΟ ΑΪΒΑΛΙ

Ελληνοτουρκική φιλία στο Αϊβαλί

Ομάδα 100 ατόμων από την νήσο Μυτιλήνη της Ελλάδας γνώρισαν το Αϊβαλί. Στις 17 Δεκεμβρίου κατά την διάρκεια της γνωριμίας γιορτάστηκε στην αγορά Μυτιλήνης η πρωτοχρονιά των Τούρκων και προσφέρθηκαν γλυκά.Η ομάδα από την Μυτιλήνη αργότερα έκανε αναπαράσταση του Μυτιλινιού γάμου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ισμέτ Ινονού. Εκεί έγινε αναπαράσταση του γάμου της Αγιάσο και ειπώθηκαν τραγούδια. Ακολούθως στο σαλόνι του θεάτρου του Αϊβαλί άνοιξε έκθεση με παραδοσικά προϊόντα της Μυτιλήνης.

Σχετικά με το θέμα στην ιστοσελίδα του δήμου Αϊβαλί γράφτηκαν τα εξής :

Η ελληνοτουρκική φιλία ενισχύθηκε στο Αϊβαλί με τον Γάμο από την Αγιάσο

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων ¨Συνάντηση Αγιάσος-Αϊβαλί¨, ομάδα περίπου 150 ατόμων από την νήσο Μυτιλήνη ήρθαν στο Αϊβαλί όπου εξέθεσαν μουσικά ακούσματα της παραοσιακής τους μουσικής, πρόσφεραν στους Αϊβαλιώτες τοπικά γλυκά, ενώ παρουσίασαν σε δημοτική αίθουσα μαζί με γυναίκες της περιοχής έργα χειροτεχνίας, κεραμικής και ξυλοτεχνίας.

………………………..

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 21-12-2011
Σχόλιο : Μερικά χιλιόμετρα πιο κάτω από εκεί στα Ίμια τα σκάφη του λιμενικού των δύο χωρών αντιμέτωπα κάθε τόσο. Τι παράνοια εν τούτη… Καλοί οι χοροί αλλά κάπου εκεί δίπλα στο Αϊβαλί υπάρχουν αποβατικά σκάφη του τουρκικού στρατού . Και μάλλον δεν προορίζονται για την Σικελία…