ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ…

Πέθανε στην φυλακή ο καρκινοπαθής Μεχμέτ Αράς !

Ερζερούμ – Ο φυλακισμένος στην φυλακή τύπου H του Ερζερούμ καρκινοπαθής Μεχμέτ Αράς μετά από αιμορραγία στο στομάχι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου πέθανε. Ο Αράς είναι ο 31ος κρατούμενος που στέλνουν στον θάνατο μέσα στο 2011 οι αρμόδιοι που κλείνουν τα αυτιά τους στις φωνές των υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που κραυγάζουν πως ¨οι φυλακές σκοτώνουν¨.

 Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επί μακρόν αγωνιζόταν για την απελευθέρωση του καρκινοπαθούς Μεχμέτ Αράς που κρατούνταν στις φυλακές τύπου Η στο Ερζερούμ, ώστε να βελτιώνονταν οι συνθήκες θεραπείας του. Υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων είχαν προσφύγει και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Αμπντουλλάχ Γκιουλ ζητώντας ¨ο Αράς τουλάχιστον να πεθάνει δίπλα στην οικογένεια του¨. Παρόλες τις εκκλήσεις που έγιναν δεν απελευθερώθηκε και το πρωί η κατάσταση του χειροτέρεψε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ερζερούμ με αιμορραγία στο στομάχι. Τον μετέφεραν στην εντατική όπου και έχασε τον αγώνα για την ζωή. Η σωρός του μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του νοσοκομείου.

ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΘΑΝΑΝ 192 ΑΤΟΜΑ

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Φυλακών και Σωφρονιστικών Καταστημάτων, από το 2000 έως το 2011 943 κρατούμενοι και φυλακισμένοι έχασαν την ζωή τους στις φυλακές. Μόνο μέσα στο 2010 161 άτομα έχασαν την ζωή τους από αρρώστιες εντός των φυλακών. Το αντίστοιχο νούμερο για το 2011 ήταν 30. Με τον θάνατο του Αράς ο αριθμός αυτών που πέθαναν εντός των φυλακών έφτασε τους 31.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 18-12-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone