Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ…

Αναφορά για τις παραβιάσεις των κρατούμενων ΠΚΚλήδων : Κάθε μέρα βασανιστήρια

Άμεντ- Οι κρατούμενοι του ΠΚΚ και του PAJK που κάνουν απεργία πείνας επί δύο εβδομάδες, αναφέρουν πως από όλες τις φυλακές έρχονται ειδήσεις για βασανιστήρια, ενώ διαψεύδουν και τις ανακοινώσεις πως είναι ελεύθερη η χρήση των κουρδικών. Οι κρατούμενοι αναφέρουν πως η καταπίεση και οι παραβιάσεις δικαιωμάτων έχουν ξεπεράσει αυτές που γινόταν την εποχή της χούντας της 12ης Σεπτεμβρίου, και ζητούνε να γίνουν ανεξάρτητες έρευνες καταρχάς στην φυλακή Οσμανίγιε αλλά και σε όλες τις φυλακές.

Οι κρατούμενοι και φυλακισμένοι του ΠΚΚ και του PAJK οι οποίοι άρχισαν απεργία πείνας από την 1η Δεκεμβρίου με σκοπό να διαμαρτυρηθούνε για τις συνθήκες κράτησης καθώς και για την απομόνωση που εφαρμόζεται στον ηγέτη του ΠΚΚ Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, περιέγραψαν τις παραβιάσεις δικαιωμάτων.

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟ

Ο Ντενίζ Καγιά μιλώντας εκ μέρους των 8 χιλιάδων κρατουμένων του ΠΚΚ και του PAJK δήλωσε : ¨ Τα καθεστώς του ειδικού πολέμου μετά από αυτήν μας την απόφαση αύξηση τις πολιτικές καταπίεσης και εκφοβισμού πάνω στους συντρόφους μας και άρχισε να προσπαθεί να εφαρμόσει νέες πολιτικές λογοκρισίας-εξορίας και εκφοβισμού. Από τις φυλακές όπου βρίσκονται οι φίλοι μας μέρα δεν περνά που να μην έρχονται ειδήσεις για ένα περιστατικό βασανισμού, υποχρεωτικής μεταφοράς ή επίθεσης που υπέστη κάποιος.¨

ΤΑ ΚΟΥΡΔΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Όταν υπενθυμίσαμε στον Καγιά πως ο πρωθυπουργός της Τουρκίας και πρόεδρος του ΑΚΠ χωρίς να ντρέπεται δήλωσε πως τα κουρδικά είναι ελεύθερα στις φυλακές και ότι οι κρατούμενοι μιλάνε στην μητρική τους γλώσσα, μας λέει ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα.

 

Περιέγραψε ως εξής τις παραβιάσεις :

Από εδώ θα θέλαμε να κηρύξουμε πως αυτό είναι ένα τεράστιο ψέμα, μια κοροϊδία, μια απάτη ! Στις φυλακές όπως γινόταν και χτες έτσι και σήμερα παρεμποδίζεται το να χρησιμοποιήσουμε την μητρική μας γλώσσα !

 

ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ

Κουρδικές εκδόσεις ή δεν μας δίνονται ή για να μας δώσουν μας ζητάνε με το ζόρι χρήματα για την μετάφραση, και αν δεν το δεχτούμε αυτό, κρίνεται πως είναι σε γλώσσα μη αντιληπτή-επιβλαβής και δεν μας δίνονται.

Δεν παρέχεται καμμία αντιπολιτευόμενη-δημοκρατική εφημερίδα, περιοδικό ή βιβλίο. Πράγματα που μας στέλνουν οι οικογένειες μας με το ταχυδρομείο ή χάνονται ή μας παραδίδονται σε άχρηστη κατάσταση !

 

ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ

Παρά το ότι είναι νομιμοποιημένη η κοινή συνάθροιση 10 ωρών την εβδομάδα δεν εφαρμόζεται σε καμμία φυλακή, οι σύντροφοι μας ζούνε σε απομόνωση μέσα στην απομόνωση. Οι κοινοί χώροι συνάθροισης είτε δεν εφαρμόζεται καθόλου είτε εφαρμόζεται μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Συνειδητά δεν παρέχεται θεραπεία σε συντρόφους μας που είναι βαριά άρρωστοι και βρίσκονται στο κατώφλι του θανάτου, δεν τους παρέχονται τα αναγκαία φάρμακα, αλλά ακόμα και όταν τους τα δώσουν τα παίρνουν τζάμπα από τα νοσοκομεία και τα πουλάνε στους συντρόφους μας !

 

ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Οι διοικήσεις των φυλακών χρησιμοποιούνε ως ¨ανανεούμενο κεφάλαιο¨ τα χρήματα που βάζουν οι οικογένειες, τα χρησιμοποιούν σε άγνωστες δουλειές και αποκομίζουν κέρδη !

Αυτοί που είναι νέοι κρατούμενοι φίλοι μας πιέζονται να τοποθετηθούνε ανάμεσα στους δηλωσίες και να γίνουν πράκτορες !

Εφαρμόζονται απάνθρωπες πρακτικές στις οικογένειες μας, τους ζητάνε να ξεγυμνωθούνε, και αν δεν το δεχτούνε παρεμποδίζεται η επίσκεψη τους ! ¨

…………………………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 13-12-2011


 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone