ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ BDP ;

Ετοιμάζονται να κλείσουν το BDP…

Παράξενα πράματα γίνονται.

Προχτές ο αρχισύμβουλος του πρωθυπουργού και βουλευτής του ΑΚΠ Γιαλτσίν Ακντογάν έγραψε στην Γενί Σαφάκ άρθρο με το ψευδώνυμο ¨Γιασίν Ντογάν¨. Ένα άρθρο που απεύθυνε βαριές κατηγορίες προς το BDP και απειλές. Όταν διάβασα το άρθρο ανησύχησα σκεπτόμενος πως ¨αυτοί ετοιμάζονται να κλείσουν το BDP και να συλλάβουν τους βουλευτές¨.

Και χτες ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρίς Ναίμ Σαχίν έκανε πολύ βαριές δηλώσεις για το BDP λέγοντας πως ¨Το BDP είναι προέκταση του ΠΚΚ¨.

Ο φημισμένος συγγραφέας Τζων Λε Καρέ που προέρχεται από τον κόσμο των μυστικών υπηρεσιών λέει πως ¨Στον κόσμο των κατασκόπων συμπτώσεις δεν υπάρχουν¨., ¨εάν δείτε ένα αυτοκίνητο που είναι χτυπημένο στο ίδιο μέρος δύο φορές σε μια μέρα, αυτό θα πει ότι σας παρακολουθούνε¨.

Και στον κόσμο της πολιτικής δεν υπάρχουν πολλές συμπτώσεις. Εάν δύο μέλη της κυβέρνησης με δύο μέρες διαφορά κατηγορούν το ίδιο κόμμα για ¨παράνομες πρακτικές¨, αυτό σημαίνει ότι στο μυαλό τους υπάρχει κάτι όχι και τόσο ευοίωνο. Το ΑΚΠ φαίνεται να έχει θέσει το BDP στο βεληνεκές του.

Το BDP ακολούθησε ανώφελες πρακτικές στο θέμα της πολιτικής του, δηλώσεις και ανακοινώσεις. Αλλά μην ξεχνάτε πως τότε η συγκυρία ήταν διαφορετική.

Το κράτος διαπραγματευόταν και με τον Από και με τους διοικούντες στο Καντίλ. Είχαν φτάσει κοντά σε συμφωνία.

Αρμόδιοι της ΜΙΤ μιλώντας με διοικούντες του ΠΚΚ στο όρος Κάντιλ έκαναν λόγο για ¨αυτονομία, παροχή παιδείας από την τοπική αυτοδιοίκηση και για κατ οίκον περιορισμό του Άπο.

Οι ίδιοι οι διοικούντες της ΜΙΤ μετέφεραν γράμμα από αυτούς που ήταν στο Κάντιλ στον Από.

…………………

Τώρα ξαφνικά το ΑΚΠ έβαλε στο στόχαστρο το BDP. Και μάλιστα την στιγμή που αυτό είναι πιο σιωπηλό από ποτέ. Εάν το ΑΚΠ επιχειρήσει να κλείσει το BDP και ακουμπήσει τους βουλευτές του, κατά την γνώμη μου θα είναι μεγάλο λάθος. Η απόπειρα να κλείσει το BDP λόγω δηλώσεων και ομιλιών μέσα σε ένα ¨διαφορετικό πολιτικό κλίμα¨, θα ήταν απλά μια πολιτική πονηριά για να αντιμετωπίσει τον μόνο του πολιτικό αντίπαλο στα ΝΑ.

Και ακόμη χειρότερα, θα σήμαινε πως δεν λαμβάνει υπόψη του τα συναισθήματα και τα πιστεύω του Κουρδικού λαού.

…………………..

Εφ. Ταράφ 27-12-2011

Αρθρογράφος Αχμέτ Αλτάν

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone