ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

Τρία βήματα από τον Νταβούτογλου στην Ελλάδα

Τελευταία στάση στην Αδριανούπολη ήταν τα σύνορα με την Τουρκία. Μπήκαμε μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου από την πύλη του Παζάρκουλέ, φτάσαμε ως το σημείο μηδέν, και μετά από πρόσκληση του Έλληνα αξιωματικού με μερικά βήματα περάσαμε στην Ελλάδα.

Ο Έλληνας αξιωματικός υποδέχτηκε τον Νταβούτογλου με τελετή. Αμέσως πήρε τηλέφωνο τον υπουργό Άμυνας της Ελλάδας και μετά έδωσε το τηλέφωνο του στον Τούρκο υπουργό.

Ο Νταβούτογλου άρχισε λέγοντας πως ¨Σας μεταφέρω τις καλύτερες ευχές του Τουρκικού λαού.¨Ακολούθως συνέχισε λέγοντας ¨Η ευρισκόμενη στα σύνορα αυτή γέφυρα, είναι μια γέφυρα ειρήνης και αδερφοσύνης. Σας μεταφέρω εγκάρδιο μήνυμα του τουρκικού λαού¨

Όταν ο Έλληνας υπουργός είπε πως καλεί τον ομόλογο του, ο Νταβούτογλου είπε πως θα του το μεταφέρει και μετά είπε πως σύντομα θα επισκεφτεί την Αθήνα. Σχετικά με την ημερομηνία είπε πως ¨Εντός όχι μηνών, αλλά εβδομάδων θα έρθω στην Αθήνα¨

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΠΕ İNŞALLAH’ (ΜΑΚΑΡΙ)

Όταν ο υπουργός Νταβούτογλου είπε ότι θα ήθελε να τον δει στην Τουρκία ο Έλληνας υπουργός έδωσε μια απάντηση έκπληξη. Η απάντηση ήταν ¨İnşallah¨.

Ακούγοντας αυτό ο Νταβούτογλου απάντησε λέγοντας πως ¨η προφορά σας σε αυτή την λέξη είναι καλύτερη από πολλούς Τούρκους¨.

Ο Νταβούτογλου μετά την συνομιλία πρόσφερε στους Έλληνες στρατιώτες και υπαλλήλους στα σύνορα το φημισμένο μπαντέμ εζμεσί της Αδριανούπολης.

Εφ. Χουριέτ 30-12-2011

Αρθρογράφος  Ζεϊνέπ Γκιουρτζανλί

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone