ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση θα αναλάβει την διοίκηση του ¨ευρωπαϊκού στρατού 6 μήνες νωρίτερα.

Η ελληνοκυπριακή διοίκηση που ετοιμάζεται να αναλάβει τον Ιούλιο του 2012 την περιοδική προεδρία της Ε.Ε., θα αναλάβει και την αρχηγία του ευρωπαϊκού στρατού 6 μήνες νωρίτερα. Η Τουρκία έχει αρχίσει κινήσεις εντός του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και έχει τεθεί το θέμα της απόσυρσης στρατιωτικών και αστυνομικών.

Η Πολωνία στις 1-1-2012 παραδίδει την περιοδική προεδρία της Ε.Ε. στην Δανία. Σε αυτή την κατάσταση πρέπει και η ειρηνευτική δύναμη της Ε.Ε. που βρίσκεται στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη καθώς και η ευρωπαϊκή αστυνομία που υπηρετεί στο Κόσσοβο να τεθεί υπό την διοίκηση της Δανίας. Υπάρχει όμως σοβαρό πρόβλημα νομοθεσίας. Διότι η Δανία δεν έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής . Για αυτό και δεν θέλει να αναλάβει την διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης της Ε.Ε. και της αστυνομικής δύναμης της Ε.Ε.

ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η Ε.Ε. για να ξεπεραστεί η κρίση σχεδιάζει να εξουσιοδοτήσει την ελληνοκυπριακή διοίκηση που θα αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. στις 1-7-2012. Με βάση αυτό το σχέδιο η ελληνοκυπριακή διοίκηση θα αναλάβει την διοίκηση της ειρηνευτικής δύναμης της Ε.Ε. και της αστυνομικής δύναμης της Ε.Ε 6 μήνες νωρίτερα.

Η Άγκυρα λοιπόν δεν επιθυμεί οι δυνάμεις της που βρίσκονται στην Βοσνία υπό τον έλεγχο της Ε.Ε. να τεθούνε υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση. Στα πλαίσια αυτά έχει αρχίσει διπλωματικές κινήσεις εντός του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., και εκτιμάται πως αν δεν βρεθεί λύση ή θα αποσύρει την στρατιωτική της δύναμη από την Βοσνία ή θα την υποβαθμίσει εντελώς.

ΣΥΝΕΧΙΖΕTAI Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΗΣ

Περίπου 100 Τούρκοι αστυνομικοί υπηρετούνε στην αστυνομική δύναμη Κοσσόβου της Ε.Ε. EULEX. Αναφέρεται πως το προσωπικό αυτό που θα περάσει υπό τον έλεγχο του ελληνοκυπριακού τομέα, θα ανακληθεί.

Έχει τεθεί επίσης και το ενδεχόμενο του παγώματος κάθε στρατιωτικής συνεργασίας με την Ε.Ε. σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι αναλάβουν την διοίκηση της AGSP.

………………………

Ιστοσελίδα ASKERHABER 28-12-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone