ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Ε.

Έπιασε ταβάνι στην Τουρκία η έλλειψη εμπιστοσύνης προς την Ε.Ε.

Με βάση την έρευνα ευρωβαρόμετρο της Ε.Ε., το ποσοστό στην Τουρκία αυτών που δεν εμπιστεύονται την Ε.Ε. έφτασε στο μεγαλύτερο των τελευταίων ετών με 69%.

Στην μέτρηση που έγινε με συμμετοχή από πάνω από 30 χιλιάδες άτομα σε χώρες της Ε.Ε. και σε υποψήφιες χώρες, από τους Τούρκους μόνο το 18% ανέφεραν πως εμπιστέυονται την Ε.Ε., ενώ ένα ποσοστό 13% δεν δήλωσαν την άποψη τους.

Ένα χρόνο πριν το ποσοστό αυτών που στην Τουρκία δεν εμπιστευόταν την Ε.Ε. ήταν 63% και αυτοί που την εμπιστεύονταν ήταν 22%.

Με βάση την έρευνα του ευρωβαρομέτρου, τους Τούρκους τους ξεπέρασαν σε αυτό το θέμα μόνο οι Άγγλοι. Στην Αγγλία αυτοί που δεν εμπιστεύονται την Ε.Ε. είναι 73% και αυτοί που την εμπιστεύονται  17%.

Στο τελευταίο έτος κατά μέσο όρο στην Ε.Ε. υπήρξε μια αύξηση στο ποσοστό αυτών που δεν την εμπιστεύονται και έτσι το ποσοστό έφτασε στο 55%, ενώ μείωση 7% υπήρξε στο ποσοστό αυτών που την εμπιστεύονται που έφτασαν στο 34%.

Εκτός από την Αγγλία και την Τουρκία ταβάνι έπιασε η έλλειψη εμπιστοσύνης και σε χώρες όπως η Ελλάδα με 68%, η Ισπανία και η Κροατία με 62%, και η Ιρλανδία και η Γαλλία με 60%.

Στην έρευνα τα μεγαλύτερα ποσοστά εμπιστοσύνης προς την Ε.Ε. έχουν η Βουλγαρία με 59%, η ΤΔΒΚ με 54%, η Εσθονία με 51%, και με 50% η Ρουμανία, το Βέλγιο, η Δανία και η Λιθουανία.

……………………….

 Εφ. Χουριέτ 23-12-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone