Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ….

Η Ελλάδα πρέπει να πάρει ως παράδειγμα την Τουρκία


 Την περασμένη εβδομάδα διαβάσαμε στον τουρκικό τύπο πως η υποεπιτροπή συγκερασμού της τουρκικής βουλής σχετικά με το νέο σύνταγμα, αποφάσισε να καλέσει στην βουλή τους θρησκευτικούς ηγέτες των μειονοτήτων ώστε να ακούσει την γνώμη τους για το νέο σύνταγμα.

 Στα πλαίσια αυτά θα πάνε εκεί και αυτοπροσώπως θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους ο Πατριάρχης του πατριαρχείου των Ρωμιών Βαρθολομαίος, ο επίσκοπος Αράμ Ατεσιάν από το Αρμενικό Πατριαρχείο, ο αρχιραβίνος Ισάκ Χαλεβά και ο θρησκευτικός ηγέτης των Ασσύριων Ορθόδοξων Γιουσούφ Τσετίν.

……………

Η κλήση αυτή δείχνει σε πιο σημείο πλέον έχουν φτάσει στην Τουρκία η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικότερα τα μειονοτικά δικαιώματα. Το κράτος υπολογίζει τον κόσμο που το συνιστά και κάθε στοιχείο εντός του. Χωρίς να παραβλέπει ούτε και την πιο μικρή κοινότητα και μειονότητα, τους καλεί στην βουλή για να πούνε την άποψη τους. Το κράτος δίνει σημασία στους πολίτες του ανεξάρτητα από την διαφορετική τους εθνική ή θρησκευτική προέλευση των μειονοτήτων.

Και μόνο αυτή η εξέλιξη δείχνει πως η Τουρκία πλέον έχει αλλάξει την επίσημη προσέγγιση στο θέμα των μειονοτήτων και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι έχει ξεπεράσει και την Ευρώπη.

Κοιτάζοντας τη Ευρώπη βλέπουμε να αυξάνονται οι απάνθρωπες πρακτικές σε βάρος προσφύγων που έρχονται από άλλες χώρες. Αυτές τις μέρες είναι στην επικαιρότητα της Ευρώπης οι δράσεις των ρατσιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων και των μελών τους με τα σαλεμένα μυαλά. Η Γερμανία δονείται από την δράση των Γερμανών νεοναζί που δολοφόνησαν καίγοντας ζωντανούς τους Τούρκους. Αυτή την εβδομάδα ανάλογο τρομοκρατικό περιστατικό υπήρξε και στην Ιταλία.

……………………….

Και ενώ είναι έτσι η κατάσταση, και εμάς στην Δυτική Θράκη ανησυχία μας προκαλούνε τον τελευταίο καιρό κάποια ρατσιστικά περιστατικά. Ενώ λοιπόν πιστεύαμε πως οι απειλές και οι προκλήσεις είχαν μείνει στο παρελθόν, ξαφνικά είδαμε πως οπαδοί του ΛΑΟΣ και ρατσιστικές ομάδες της Χρυσής Αυγής, παίρνοντας μαζί τους τρομοκράτες του ΠΚΚ, προσπάθησαν να επιτεθούνε σε τζαμί στην Ξάνθη. Άνοιξαν στην πλατεία της Ξάνθης σημαίες και αφίσες της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΠΚΚ και φώναξαν αντιτουρκικά συνθήματα.

……………………

Και η κατάσταση εντός της Ελλάδας δεν είναι διαφορετική. Σκεφτείτε μια στιγμή, πώς καταφεύγει η τρομοκρατική οργάνωση του ΠΚΚ στην Ελλάδα ; Εάν το κράτος αυτά δεν τα συγχωρούσε και δεν τους περιέθαλπε, θα μπορούσαν να καταφύγουν στην Ελλάδα ; Θα μπορούσαν να έρθουν μέχρι την Ξάνθη και να απειλούνε και να προκαλούνε τα μέλη της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης ;

Αυτό θα πει ότι στην Ελλάδα οι υπόγειοι μηχανισμοί του κράτους ακόμη στηρίζουν το ΠΚΚ και τις ρατσιστικές οργανώσεις.

……………………….

Για αυτό ας είναι προσεκτικοί, όφελος θα έχουν. Εύχομαι η χώρα μας για να μην χάσει αυτά που έχει στα χέρια της να μην πάρει παράδειγμα από την ρατσιστική Ευρώπη ή να σταματήσει να παίρνει. Παράδειγμα αποτελεί η διπλανή γειτονική χώρα Τουρκία….Αρκεί να κοιτάξουν την Τουρκία….

Εφ Μιλλέτ- Ελληνικής Θράκης 15-12-2011

 Αρθρογράφος Τζενγκίζ Ομέρ

 

Σχόλιο : Αφού λοιπόν μας λέει να πάρουμε παράδειγμα την Τουρκία σκεφτείτε τα εξής σενάρια να έχουν γίνει στην Ελλάδα : Μειονοτικός δημοσιογράφος να δολοφονείται στην μέση του δρόμου και να αποκαλύπτεται πως όλες οι διωκτικές αρχές το ξέραν από πριν ότι θα συμβεί και δεν έκαναν τίποτε. Σκεφτείτε εκατοντάδες στελέχη από κάποια μειονότητα –μεταξύ τους και δήμαρχοι και βουλευτές- να έχουν φυλακιστεί και σε μερικούς να μην ανακοινώνεται καν ο λόγος για τον οποίον κρατούνται ! Σκεφτείτε στην Ελλάδα να είχε π.χ από το 2002 έως το 2009 αύξηση 1400% στις δολοφονίες γυναικών. Σκεφτείτε τι δημοκρατία θα ήταν η Ελλάδα αν διέρρεαν στο διαδίκτυο προσωπικές στιγμές του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης…Σκεφτείτε μια δημοκρατία στην οποία να έχουν μείνει ελάχιστοι γέροι σε μια μειονότητα και ακόμη το κράτος επί χρόνια να μην μεταγράφει στο κτηματολόγιο την όποια πράξη αγοραπωλησίας τους (όταν αγοράζουν…). Σκεφτείτε τι δημοκρατία θα ήταν η Ελλάδα αν είχε χρόνο προσωρινής κράτησης μέχρι 10 χρόνια !!! Σκεφτείτε τι δημοκρατία θα ήταν η Ελλάδα αν είχε ελεύθερο να κυκλοφορεί πρώην πρωθυπουργό και υπουργό που ήταν επικεφαλής σε δολοφονίες, εμπόριο ναρκωτικών και εκβιασμούς (βλ. Τσιλλέρ και Αγάρ)

 Λοιπόν αν αυτήν την δημοκρατία μας λέει να πάρουμε ως παράδειγμα ο αρθρογράφος, τότε να λείπει το βύσσινο…Στην κάτωθι φωτογραφία δείγμα τουρκικής δημοκρατίας. Ο Αρμένιος δημοσιογράφος Χραντ Ντινκ δολοφονημένος μέρα-μεσημέρι.