¨ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΑΓΚΥΡΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΚΑ…¨

Για όσο διάστημα η Άγκυρα δεν σταματά να μας τραβά από τον γιακά…..

……………………

Με βάση αυτά που λένε τα ¨αντιπολιτευόμενα¨ κόμματα στην βουλή με πρώτο το CTP, υπεύθυνη για όλα τα προβλήματα της χώρας είναι η κυβέρνηση του UBP. Και για να υπάρξει διέξοδος πρέπει αυτή η κυβέρνηση να πέσει και να πάρουν τον θρόνο τους αυτοί ! Στην πραγματικότητα βέβαια αυτό που νομίζουν για θρόνο δεν είναι παρά μια μαριονέτα της Άγκυρας. Και δεν αισθάνονται καμμιά ανησυχία για το ότι στην ΤΔΒΚ η Τουρκία κυβερνά από το Α έως το Ω, ή όπως το είχε πει παλιότερα ένας γραφειοκράτης της τουρκικής πρεσβείας, η ΤΔΒΚ δεν μπορεί να σηκώσει ούτε τα ¨τέτοια της¨ χωρίς άδεια !

Ακόμα και το ΕΔΑΔ δέχτηκε ότι εδώ υπάρχει μια υποδιοίκηση της Τουρκίας και ότι για όλα όσα συμβαίνουν εδώ υπεύθυνη είναι η Τουρκία, και σε αυτό η Τουρκία δεν έφερε καμμία αντίρρηση και το δέχτηκε.

Για όσο συνεχίζεται αυτό θα συνεχίζει να φαίνεται σε όλο τον κόσμο πως το ¨Η ΤΔΒΚ είναι ένα ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος¨ δεν είναι παρά μια απάτη.

Η αλήθεια είναι η εξής, για τα ¾ των προβλημάτων της ΤΔΒΚ από τις λάθος πρακτικές στην πολιτική και την οικονομία, και από την διαφθορά έως τον κομματισμό υπεύθυνες είναι οι περασμένες και οι νυν κυβερνήσεις της T.C.

………………….

Για αυτό η κοινότητα αυτή που θέλουν να της μαυρίσουν τα μέλλον αισθάνθηκε την ανάγκη να κραυγάσει ενάντια σε αυτούς που έχουν ακουμπήσει στην πλάτη της το μαχαίρι της εξαφάνισης, και αυτή την κραυγή την εξέθεσε με το πανό ¨Άγκυρα τράβα το χέρι σου από τον γιακά μας¨ που παρουσιάστηκε στα συλλαλητήρια.

Μετά από την απαγόρευση μέσω της αστυνομικής τρομοκρατίας των πανό που έγραφαν ¨Σωθήκαμε ; Αϊ σιχτίρ !¨ και ¨Σωθήκαμε ; Αχ μάνα μου !¨, στις πλατείες έμεινε να δείχνει τον σωστό στόχο το πανό ¨ Άγκυρα τράβα το χέρι σου από τον γιακά μας¨ .

…………….

Για όσο διάστημα η Άγκυρα δεν σταματά να μας τραβά από τον γιακά και δεν μας επιστρέφει όλες μας τις αξίες –με πρώτη την πολιτική μας βούληση- που μας αφαίρεσε….. Αυτό σημαίνει ότι θα ¨τραβήξουμε¨ ακόμη περισσότερα

Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα 10-11-2011

Αρθρογράφος Μεχμέτ Λεβέντ