ΝΕΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΑΝ

25 κτίρια δύο εκ των οποίων ξενοδοχεία κατέρρευσαν, υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα

Απόψε στο Βαν συνέβη αρχικά σεισμός μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και ακολούθως δύο μετασεισμοί μεγέθους 4,5 και 3,7. Κατέρρευσαν 25 κτίρια, δύο εκ των οποίων ξενοδοχεία. Ομάδες διάσωσης σύντομα έφτασαν στα χαλάσματα και συνεχίζουν τις εργασίες τους. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάιδήλωσε πως 20 άτομα διασώθηκαν ενώ 5 έχασαν τη ζωή τους.

Μετά τον μεγάλο σεισμό των 7,2 ρίχτερ στις 23 Οκτωβρίου στο Βαν και στο Έρτζις, η περιοχή συνεχίζει να λικνίζεται από μετασεισμούς. Χτες σεισμός που καταγράφηκε στις 21.23 από το Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο Βοσπόρου και από το ερευνητικό ινστιτούτο έβγαλε πάλι τον κόσμο στους δρόμους.

 29 μετασεισμοί

Με βάση τα στοιχεία από το Πανεπιστημιακό Αστεροσκοπείο Βοσπόρου και από το Εθνικό Κέντρο Σεισμικών Ερευνών στις 21.23 συνέβη σεισμός 5,6 βαθμών με επίκεντρο το Εντρεμίτ στο Βαν και ακολούθησαν μέσα σε 5 ώρες άλλες 29 δονήσεις

Το μέγεθος των σεισμών ήταν από 2,6 έως 4,5

ΠΕΝΤΕ ΑΤΟΜΑ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ 20 ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ

Μετά τον σεισμό ήρθε στο Βαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι ο οποίος δήλωσε πως ¨20 άτομα διασώθηκαν. 5 άτομα δυστυχώς ανασύρθηκαν νεκρά από τα χαλάσματα¨.

ΠΟΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ

Έγινε γνωστό πως τα ξενοδοχεία Μπαϊράμ και Ασλάν που κατέρρευσαν ήταν γεμάτα, και αναφέρεται πώς μέσα στα χαλάσματα υπάρχουν πάνω από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ρεπόρτερ και δημοσιογράφοι του DHA.

5,5 ΩΡΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΩΘΗΚΕ ΕΝΑΣ ΙΑΠΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν νέα από τους δύο συνεργάτες του DHA που μένουν στο ξενοδοχείο του Μπαϊράμ. Οι περισσότεροι από τους πελάτες του ξενοδοχείου ήταν δημοσιογράφοι και ομάδες διάσωσης.

……………………

Εφ. Χουριέτ 10-11-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone