ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Δύσκολες μέρες περιμένουν τον τουρισμό

Μια δύσκολη περίοδος περιμένει την Τουρκία που ετοιμάζεται να κλείσει το έτος 2011 με αριθμό τουριστών πάνω από 30 εκατομμύρια.

Κι ενώ η οικονομική κρίση στην Ευρώπη προκαλεί μια μείωση στις τιμές των ξενοδοχείων σε Ισπανία και Ελλάδα, προκαλεί επιφυλάξεις η αύξηση κατά 5-10% στις τιμές των ξενοδοχείων που κάνει η Τουρκία για το έτος 2012.

 Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Καγί Ταλχά Γκιοργκουλού ανέφερε πως είναι ανάγκη από τώρα να γίνει ένας καλός σχεδιασμός για το 2012 και είπε : ¨Η κατάσταση στην Ευρώπη είναι μπερδεμένη, και ίδια είναι και στις Αραβικές χώρες. Πρέπει να είμαστε πιο προνοητικοί. Η Ελλάδα για την επόμενη χρονιά κατέβασε τις τιμές της κατά 30%. ¨

Ο Γκιοργκουλού είπε πως το κράτος, ο τομέας, οι τουρ οπερέιτορ τουρκικής σημαίας και οι αεροπορικές εταιρίες πρέπει να συναντηθούνε και να χαράξουν έναν οδικό χάρτη για το 2012 και ότι ¨ Πρέπει να παράσχουμε ελκυστικούς όρους για τους Ευρωπαίους τουρίστες που αναβάλλουν τις διακοπές τους λόγω της κρίσης¨.

Ο Γκιοργκουλού ανέφερε πως ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης ο τομέας των καταλυμάτων πρέπει να κινείται όπως η καθημερινή χρηματιστηριακή αγορά και πρόσθεσε τα εξής : ¨Στην Ισπανία η πτώση των τιμών είναι κοντά στο 30% . Διότι έχουν ανάγκη από τουρίστες. Αυτή τη στιγμή παρουσιάζονται οι τιμοκατάλογοι. Πουλάνε τα πιο φτηνά ξενοδοχεία. Ως εταιρία έχουμε μια αύξηση 25% στις πωλήσεις μας. Αυτό όμως πηγάζει από τις θυσίες των τουρ οπερέιτορ και των αερογραμμών. Υπάρχει όμως σοβαρό πρόβλημα για το μέλλον των μεσαίας τάξης ξενοδοχείων. Πρέπει από τώρα να κάνουμε τις εκπτώσεις για να μην χάσουμε τις πρόωρες κρατήσεις τουριστών που θα πάνε προς Ελλάδα και Ισπανία¨.

………..

Εφ. Ραντικάλ 22-11-2011


Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone