ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΕΜΑΛ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ…..

Η ΤΕΞ οργάνωσε μεβλίτ για τους μάρτυρες Τούρκους στρατιώτες

 

Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης τέλεσε στις 11 Νοεμβρίου στο τζαμί της συνοικίας Σουννέ στην Ξάνθη μεβλίτ για τους Τούρκους στρατιώτες που έγιναν μάρτυρες στην Τουρκία κατά τις επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΠΚΚ.

Κατά την τελετή του μεβλίτ ο βοηθός μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Χράλογλου και ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά απευθυνόμενοι στους μετέχοντες ανέφεραν πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν έμειναν απαθείς απέναντι στον πόνο είτε για τους στρατιώτες που έπεσαν ως μάρτυρες από τις επιθέσεις του ΠΚΚ, είτε από τον πόνο του σεισμού, και προσπάθησαν να μοιραστούνε τον πόνο των ομογενών τους.

Ο Χράλογλου αναφερόμενος στην διαμαρτυρία που έκαναν την μέρα που έγινε το μεβλίτ κάποιοι οπαδοί του ΠΚΚ και στις προκηρύξεις που μοίρασαν είπε : Ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης-μεβλίτ ήταν να φανεί ότι οι Τουρκομουσουλμάνοι της Θράκης δεν παραμένουν απαθείς απέναντι στον πόνο είτε για τους στρατιώτες που έπεσαν ως μάρτυρες από τις επιθέσεις του ΠΚΚ, είτε από τον πόνο του σεισμού, και προσπάθησαν να μοιραστούνε τον πόνο των ομογενών τους. Κάποιοι έξω στις προκηρύξεις που μοίρασαν μας χαρακτηρίζουν τρομοκράτες και φασίστες. Εμείς σίγουρα δεν είμαστε φασίστες και σίγουρα δεν είμαστε ρατσιστές. Μέχρι σήμερα πάντα αναζητήσαμε τα δικαιώματα μας με ειρηνικούς και δημοκρατικούς δρόμους. Απόψε εδώ η προσευχή μας είναι να επικρατήσει στον κόσμο η ειρήνη και η γαλήνη. Δεν έχουμε άλλο σκοπό και σίγουρα δεν έχουμε άλλη πρόθεση. Αυτό πρέπει να το ξέρουν όλοι. Η ΤΕΞ κάθε χρόνο στα μπαϊράμια οργάνωνε οικογενειακά γλέντια. Φέτος λόγω αυτών των γεγονότων στην Τουρκία αυτά τα γλέντια ακυρώθηκαν και έτσι αυτό προκάλεσε την οργάνωση αυτής της τελετής. Εμείς προσευχόμαστε να μην υπάρξουν ξανά αυτοί οι πόνοι, άλλες μάνες να μην κλάψουν και η τρομοκρατία να εξαφανιστεί. Μακάρι ο Υπέρτατος να δεχτεί τις προσευχές μας¨.

Ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας αυτού που μετείχαν στο μεβλίτ που οργάνωσε η ΤΕΞ και είπε : ¨ Η καρδιά μου θα ήθελε να μην έχουμε συγκεντρωθεί για τέτοια πικρά γεγονότα. Εμείς ως Τουρκική Ένωση Ξάνθης λαμβάνοντας υπόψιν τις συνθήκες στην πατρίδα μας την Ελλάδα αλλά και τις εξελίξεις στην μάνα-πατρίδα Τουρκία, με τους στρατιώτες που έπεσαν μάρτυρες πριν από 20 μέρες από την επίθεση των τρομοκρατών αλλά και τους ανθρώπους μας που έχασαν την ζωή τους πριν μια περίπου εβδομάδα από τον σεισμό στο Βαν, όταν λοιπόν οι άνθρωποι εκεί έχουν τέτοιο πόνο και περνάνε δύσκολες μέρες, φυσικά και ακυρώσαμε την οικογενειακή βραδιά. Απόψε σε μια τέτοια δύσκολη κατάσταση πιστεύω πως ήταν μια ίσως πολύ μικρή αλλά πολύ σημαντική βραδιά για τους μάρτυρες μας. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς. Όσο και αν αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για αυτούς είναι λίγο. Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ που δεν μας αφήσατε μόνους μια τέτοια βραδιά.

Στην τελετή μετείχε ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς ο οποίος ευχαρίστησε την ΤΕΞ για την διοργάνωση του μεβλίτ και είπε : Όπως αναφέρθηκε λίγο πριν, στην πατρίδα μας είχαμε αλλεπάλληλα γεγονότα. Η τρομοκρατία είναι ένα εθνικό πρόβλημα και η πατρίδα μας θα ξεπεράσει τον μπελά της τρομοκρατίας. Ακολούθως ήρθε ο σεισμός του Βαν και μας συγκλόνισε. Μακάρι οι πολίτες μας εκεί μαζί και με την δίκη σας –όπως πάντα – στήριξη να βρούνε την γαλήνη τους. Εγώ το είπα και χτες, σας παρακαλώ να μην μας ξεχνάτε στις προσευχές σας¨.

Στο μεβλίτ που ήταν αφιερωμένο επίσης στις ψυχές του ιδρυτή της Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και των συμπολεμιστών του μετείχαν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη…………..

……………………..

Περιοδικό Αζινλίκτσα 13-11-2011

Σχόλιο : Προσέξτε την στάση του σώματος όταν πάνε οι αιρετοί μουσουλμάνοι να χαιρετήσουν τον πρόξενο….Κοντέυουν να γλείψουν και τα παπούτσια του.

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone