ΣΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ¨ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ¨….

ΣΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

Επιστρέψαμε στην κρίση που είχαμε με την Συρία πριν από 13 χρόνια. Μιλώντας στο BBC ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιουλ δήλωσε πως ¨Είμαστε έτοιμοι για το πιο κακό σενάριο¨. Ο Διοικητής του Στρατού Ξηράς πήγε στα σύνορα με την Συρία.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιουλ που συνεχίζει την επίσκεψη του στην Αγγλία, αναφερόμενος στο ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ δεν έκανε απτά βήματα προς την κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε πως ¨ Είναι κρίμα αλλά είναι πολύ λίγα και πολύ αργοπορημένα. Για αυτό πλέον δεν έχουμε εμπιστοσύνη. Τα μονοκομματικά καθεστώτα αυτή την εποχή πλέον είναι κάτι απαράδεκτο. Είμαστε έτοιμοι για το πιο κακό σενάριο¨.

Στην συνέντευξη που έδωσε στο BBC ο Γκιούλ είπε πως επιθυμεί στην περιοχή μια ευτυχισμένη, ισχυρή και σταθερή Συρία.Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Γκιουλ είπε πως ο λαός της Συρίας δικαιούται την ελευθερία, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις σωστές οικονομικές πολιτικές και δήλωσε πως ¨ Δυστυχώς το Συριακό καθεστώς δεν αντιμετώπισε αυτά τα αιτήματα του λαού, ο λαός αυτή τη στιγμή εκθέτει φανερά τα αιτήματα του, βγαίνει στους δρόμους και υπερασπίζεται τα νόμιμα αιτήματα του¨.

Δεν έχουμε κρυφή αντζέντα

Ο Γκιούλ ανέφερε πως δεν επιθυμεί να παρέμβει στα εσωτερικά θέματα της Συρίας, αλλά ότι δεν θα μπορέσει να παραμείνει αδιάφορος. Όταν ρωτήθηκε ¨Τι εννοείτε λέγοντας πως «Είμαστε έτοιμοι για το πιο κακό σενάριο¨, απάντησε πως ¨Ελπίζουμε πως αυτό δεν θα συμβεί¨.

………………

Όταν σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Γκάρντιαν ρωτήθηκε ¨Ποια θα είναι η στάση της Τουρκίας σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση από το ΠΚΚ από την συριακή πλευρά¨ απάντησε πως ¨Δεν πιστεύω πως η Συρία θα κάνει τέτοιο λάθος¨.

Εφ. Ταράφ 23-11-2011