¨ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΤΟΥΣ¨

Είναι Κούρδοι, σκοτώστε τους!

Την περασμένη εβδομάδα Κούρδοι δέχτηκαν μαζική επίθεση λιντσαρίσματος σε γάμο στον οποίο τους είχαν καλέσει στην κωμόπολη Αρσλάνκιοϊ της Μερσίνας. Φασίστες με σιδερόβεργες επιτέθηκαν στις καταγόμενες από το Μάρντιν οικογένειες φωνάζοντας ¨Κούρδοι είναι, σκοτώστε τους¨, και ακόμα και όταν οι οικογένειες έφυγαν από το χωριό αυτοί συνέχισαν να επιτίθενται. Αποτέλεσμα να τραυματιστούνε 11 άτομα, ο ένας σοβαρά. 

Οι παθόντες ενημέρωσαν τηλεφωνικά την Στρατοχωροφυλακή αλλά αυτοί ήρθαν μια ώρα αργότερα και μάλιστα θέλησαν να συλλάβουν όχι αυτούς που έκαναν την επίθεση αλλά τους Κούρδους. Ο Ριτνβάν Γιουκιόλ περιέγραψε πως άρχισαν τα γεγονότα: Τη στιγμή που η μάνα μου μου είπε στα κουρδικά ¨Μου δίνεις το παλτό μου¨, οι χωρικοί που ήταν εκεί είπαν ¨Μη μιλάτε κουρδικά, ταραζόμαστε¨. Θέλησα να συζητήσω. Ένας άλλος όμως που βρισκόταν δίπλα μου μου είπε ¨Εδώ είναι Αρσλάνκιοι, εδώ δεν μπορείτε να μιλάτε κουρδικά¨ και άρχισε να με δέρνει με κλωτσιές και μπουνιές. Μετά άρχισαν και άλλοι να μας προπηλακίζουν. Ακουγόταν φωνές ¨Χτυπάτε, χτυπάτε¨. Μου έσπασαν το κεφάλι, το πηγούνι και τα δόντια μου…¨

Ο Αμπντουλαζίζ Ασλάν περιγράφει: ¨Στην έξοδο του χωριού άτομο που αποκαλούσαν ¨μουχτάρη μου¨ φώναζε «Ήρθαν στο χωριό μας Κούρδοι, δεν θα βγούνε σώοι¨ . Εμείς τους είπαμε ¨Μα καλά δεν φοβάστε τον Αλλάχ, μας καλέσατε στον γάμο σας, είμαστε μουσαφίριδες σας¨, ενώ εκείνοι είπαν ¨ Σήμερα δεν θα βγείτε σώοι από εδώ…” Ο Ισμέτ Κιζίλκαγιά λέει πως ενώ είχαν απομακρυνθεί από το χωριό και νόμιζαν πως είχαν σωθεί, νέοι του χωριού με τρία μίνιμπας τους ακολούθησαν: ¨Αφού φύγαμε από εκεί που γινόταν ο γάμος μας ακολούθησαν 20 χλμ έξω από το χωριό. Ενώ ταξιδεύαμε με τα αυτοκίνητα μας, μας χτύπησαν από πίσω με τα αυτοκίνητα μας προσπαθώντας να προκαλέσουν καραμπόλα. Ένας συγγενής μας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και βγήκε από τον δρόμο. Μόλις βγήκε από το αυτοκίνητο δεκάδες άτομα επιτέθηκαν σε αυτόν και στην οικογένεια του. Ο μουχτάρης του χωριού φώναζε ¨Όποιος αγαπά τον Αλλάχ να χτυπά τους Κούρδους¨ !

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ, 13-11-11