ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Βράχοι με κάμερες θα παρατηρούνε τους τρομοκράτες που περνάνε τα σύνορα

Οι αλλεπάλληλες επιθέσεις τον τελευταίο καιρό σε αστυνομικά τμήματα και οι απώλειες που υπήρξαν κινητοποίησαν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Συνεκλήθη έκτακτη σύσκεψη για το σχέδιο ¨ηλεκτρονικού ματιού¨ που συζητείται επί μακρόν αλλά δεν πραγματοποιείται. Μετά από εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ λήφθησαν προτάσεις από αρκετές αμυντικές βιομηχανίες με επικεφαλής την Aselsan. Με βάση τις πληροφορίες θα ληφθούνε μια σειρά από μέτρα για να εμποδίσουν τη είσοδο των τρομοκρατών. Σε κάποιες περιοχές θα τοποθετηθούνε ειδικές πέτρες που θα περιέχουν αισθητήρες και κάμερες. Σε κρίσιμα σημεία θα τοποθετηθούνε μη επανδρωμένα αυτόματα όπλα. Σε τελευταίο στάδιο λέγεται πως θα γίνει η αρχή για κατάργηση των συνοριακών αστυνομικών σταθμών.

Στο σύστημα που θα στηθεί ζωτικό ρόλο θα παίξουν ψεύτικες πέτρες που θα εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον. Κάμερες που θα είναι κρυμμένες κάτω από βράχια θα μεταφέρουν τις εικόνες που παίρνουν στην κοντινότερη βάση. Επίσης αισθητήρες που θα τοποθετηθούνε σε βράχια θα εντοπίζουν από τις δονήσεις το πέρασμα των τρομοκρατών. Επίσης σε στρατηγικά σημεία θα τοποθετηθούνε πλατφόρμες πυρός με τηλεχειρισμό. Το σύστημα θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί τους στόχους και με τηλεχειρισμό να πυροβολεί τα εχθρικά στοιχεία.

………………….

Εφ. Ζαμάν 15-11-2011