ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΡΑΟ-SHELL

Συμφωνία συνεργασίας TPAO-Shell

ΑΓΚΥΡΑ – Η Εταιρία Πετρελαίων Τουρκίας και η αγγλική εταιρία ενέργειας Shell υπέγραψαν συμφωνίες για έρευνα, παραγωγή και μοίρασμα σε περιοχές που περιλαμβάνουν τα ανοιχτά της Αττάλειας και την περιοχή στα ΝΑ της Ανατολίας.

Στην τελετή στην οποία παρίστατο ως μάρτυρας ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ, υπέγραψαν από την μεριά της ΤΡΑΟ ο Γενικός Διευθυντής Μεχμέτ Ουισάλ και από την μεριά της Shell ο πρόεδρος του τομέα διεθνών ερευνών και παραγωγής Μάλκολμ Μπρίντεντ.

Με την συμφωνία αυτή οι δύο εταιρίες καταρχάς θα κάνουν σεισμογραφικές έρευνες στα ανοιχτά της Αττάλειας καιμετά θα προβούνε σε γεωτρήσεις.Η ΤΡΑΟ και η Shell θα δραστηριοποιηθούνε και για την παραγωγή αερίου στα ΝΑ.

Μιλώντας στην τελετή ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Τανέρ Γιλντίζ είπε θέλει ιδιαίτερα να τονίσει πως αυτή η συνεργασία είναι προιόν τεχνικής μελέτης, πως είναι μακριά από διεθνείς πολιτικούς καιροσκοπισμούς, και εξέφρασε την ελπίδα να διασφαλίσει οφέλη και για την Τουρκία και για την Shell.

Εφ. Νέτγκαζέτε 23-11-2011