Η ΣΦΑΙΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ…

Αν δεν είχε πάει δεν θα πυροβολούνταν

Το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τον σκοτωθέντα σε διαδήλωση Σερζάν Κουρτ είπε πως «Αν δεν είχε πάει δεν θα πυροβολούνταν» , ενώ έδωσε το σήμα για χαμηλή αποζημίωση στο δικαστήριο.

 Αναφέρεται πως η σφαίρα που σκότωσε τον φοιτητή Σερζάν Κουρτ ανήκε σε αστυνομικό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Το υπουργείο Εσωτερικών που κλήθηκε να υποβάλλει την υπεράσπιση του στην αγωγή σχετικά με τον θάνατο του φοιτητή Σερζάν Κουρτ στα Μούγλα από σφαίρα αστυνομικού, έστειλε μια περίεργη απάντηση. Το υπουργείο σχετικά με τον αστυνομικό που δικάζεται για ανθρωποκτονία και κρατείται επί 1,5 χρόνο είπε πως ¨έκανε το καθήκον του¨ και ότι ¨το φταίξιμο ανήκει στον Σερζάν Κουρτ. Διότι μόνος του βρέθηκε σε εκείνη την ταραχή που γέννησε αυτό το αποτέλεσμα¨.

Ο 21χρονος φοιτητής Οικονομικών Σερζάν Κουρτ είχε πεθάνει κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν γίνει στις 12-5-2010 από σφαίρα που βγήκε από το όπλο του αστυνομικό Γκιουλτεκίν Σαχίν.Ο Σαχίν στάλθηκε στη φυλακή, και το δικαστήριο άρχισε στο 1ο Κακουργιοδικείο του Εσκισεχίρ. Η δίκη του Σαχίν με την κατηγορία της ¨ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο¨ ακόμη συνεχίζεται. Στο μεταξύ η οικογένεια του Κουρτ υπέβαλε μήνυση στο 2ο Διοικητικό Δικαστήριο ενάντια στο υπουργείο Εσωτερικών. Στην κατάθεση του στις 23-9-2011 ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Αχμέτ Χαμντί Ναγίρ υπέδειξε ως μόνο υπεύθυνο τον Κουρτ :

Κατά την διάρκεια των περιστατικών στο πανεπιστήμιο των Μούγλων ο αστυνομικός Γκιουλτεκίν Σαχίν για να ηρεμήσει το περιβάλλον και έχοντας πάρει άδεια από τον διοικητή του πυροβόλησε στον αέρα, αλλά γίνεται αντιληπτό πως λόγω της εγγύτητας του Κούρτ βλήθηκε και πέθανε. Πάντοτε ο αστυνομικός κατά την άσκηση των καθηκόντων του έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει το όπλο του σε περιπτώσεις που αντιμετωπίσει αντίσταση και με σκοπό να την καταβάλλει αυτήν την αντίσταση. Σε αυτά τα πλαίσια έγινε και η χρήση του όπλου της εκδικαζόμενης υπόθεσης. Ολόκληρο το φταίξιμο για το ότι έφτασαν ως εδώ τα πράματα ανήκει στον Σερζάν Κουρτ. Δεν μπορεί να υπάρχει κανένα αιτιολογικό για την εκτός νόμου συμπεριφορά του. Διότι μόνος του βρέθηκε εκείνη την ώρα μέσα στην ταραχή και αυτό γέννησε αυτό το αποτέλεσμα.¨.

……………

Εφ. Ραντικάλ 21-11-2011


Σχόλιο : Προσέξτε την ορολογία της εφημερίδας. ¨Ο φοιτητής σκοτώθηκε από σφαίρα που βγήκε από το όπλο του αστυνομικού¨ ! Δηλαδή δεν τον σκότωσε ο αστυνομικός, η σφαίρα βγήκε…. Αλλά και το νομικό επιχείρημα του νομικού συμβούλου ….πολύ πειστικό. Δηλαδή λέει πως ¨αν δεν διαδήλωνε δεν θα σκοτωνόταν¨, άρα ο αστυνομικός είναι αθώος !

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone