ΤΙ ΧΡΕΙΑΝ ΕΧΟΜΕΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ; Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΚΡΙΝΕ !

Ο υπουργός έβγαλε προ πολλού την καταδίκη

Την ώρα που διευρύνεται η καμπάνια στήριξης για τους προφυλακισθέντες στην υπόθεση του KCK Ραγκίπ Ζαράκολου και της καθηγήτριας Μπουσρά Ερσανλί, ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρις Ναίμ Σαχίν έκανε μια παράξενη δήλωση : ¨Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παραδίδει μαθήματα διάσπασης της Τουρκίας¨.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ιντρις Ναίμ Σαχίν έκανε μια δήλωση σχετικά με τις συλλήψεις του KCK, που θα προκαλέσει συζητήσεις. Ο Σαχίν είπε ότι εάν από τις 20 χιλιάδες των καθηγητών που υπάρχουν συλλαμβάνεται, ανακρίνεται ή και δικάζεται μία, είναι λάθος να γίνονται σχόλια του τύπου πως ¨επειδή είναι καθηγήτρια δεν μπορεί να δικαστεί¨, και επίσης κανένας δεν έχει το δικαίωμα να προσπαθεί να το περάσει λες και δικάζονται όλοι οι καθηγητές.

Η ανακοίνωση του Σαχίν έχει ως εξής : Πιστεύω πως κανείς δεν έχει δικαίωμα χρησιμοποιώντας τον τίτλο του καθηγητή να λειτουργεί ως αστική παραφυάδα της διασπαστικής οργάνωσης και να παραδίδει μαθήματα διάσπασης της Τουρκίας. Εάν έγινε κάτι τέτοιο -που φαίνεται να έγινε- τότε γίνονται δικαστήρια και επεμβαίνουν ως φορείς του κράτους οι δικαστές και εισαγγελείς. Το κράτος είναι σε θέση να διαφυλάξει τον εαυτό του. Για να προστατέψει τους πολίτες του, την γαλήνη, την ασφάλεια και να διαφυλάξει την ακεραιότητα και την ενότητα της χώρας¨.

Εφ. Ταράφ 3-11-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone