ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ BTTDD-ΠΡΟΥΣΑΣ

Δυτικοθρακιώτες δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το τμήμα του BTTDD Προύσας

Οι καταγόμενοι από την Δυτική Θράκη Ιλχάν Ταχσίν-αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μπιρλίκ, ο ιδιοκτήτης του Ράδιο Σίτι Χαλίτ Χαλίλ Ιμπράμ, και ο ανταποκριτής της εφημερίδας Μιλλέτ στην Κομοτηνή Ραμαδάν Μολλά επισκέφτηκαν το τμήμα του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης-τμήμα Προύσας.

Οι δημοσιογράφοι έγιναν δεκτοί στα γραφεία του συλλόγου από τον πρόεδρο του συλλόγου Σουκρού Κιοσέ και μέλη του Δ.Σ. και είχαν την ευκαιρία να σχολιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε Ελλάδα και Δυτική Θράκη. Οι δημοσιογράφοι εξετίμησαν ιδιαίτερα ότι το νεοεκλεγέν Δ.Σ. αποτελείται από νέους και δυναμικούς ακαδημαϊκούς που δίνουν την καρδιά τους για τον αγώνα της Δυτικής Θράκης, χωρίς προσδοκία ανταλλάγματος.

Αυτήν την συνάντηση γνωριμίας και συζήτησης την ομόρφυναν με την παρουσία τους άτομα που έχουν δώσει την καρδιά τους για τον δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Σουκρού Κιοσέ στην ομιλία του είπε : ¨Οι καρδιές μας χτυπάνε στην Δυτική Θράκη μαζί σας. Επιθυμώ να εκφράσω την ικανοποίηση την δική μου και των συναδέλφων μου για την παρουσία σας εδώ ανάμεσα μας. Επιθυμούμε μακάρι από τώρα και πέρα να σας βλέπουμε πιο συχνά και να εξετάζουμε το πώς μπορούμε να συμβάλλουμε στην Δυτική μας Θράκη και στις ωραίες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αλή Αγιαζμαλί ο οποίος για πολλά χρόνια δεν μπορούσε να εισέλθει στην Ελλάδα καθώς του είχε απαγορευθεί.

Ως εφημερίδα Μπιρλίκ συγχαίρουμε τα αδέλφια μας μηχανικούς και νομικούς που ανέλαβαν καθήκοντα στην διοίκηση του συλλόγου και τους ευχόμαστε να έχουν επιτυχίες στις προσπάθειες τους. Συγχαίρουμε ιδιαίτερα βέβαια και τους αδερφούς μας που έχοντας υπηρετήσει για χρόνια μέσα στους συλλόγους μεταδίδουν σε αυτούς την πείρα τους. Πιστεύουμε πως για όσο είναι μέσα σε ενότητα και ομοψυχία θα έχουν ωραίες και αποδοτικές προσπάθειες για την Δυτική μας Θράκη.

Σχόλιο : Εμείς ως Έλληνες τι καλό μπορεί να περιμένουμε για την Ελληνική Θράκη από έναν σύλλογο στον οποίον μοστράρει η προτομή του μακελάρη των παππούδων μας, η φωτογραφία του γνωστού ¨δημοκράτη¨ Αχμέτ Σαδίκ και δύο σημαίες της ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης ;  

 

 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone