ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΚΕΜ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (B.T.T.D.D.) μαζί με προέδρους παραρτημάτων του συλλόγου επισκέφτηκαν την ΠΕΚΕΜ  (Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρία της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης) .

Η επίσκεψη έγινε την Τετάρτη 9-11-2011 και τους υποδέχτηκαν εκεί ο πρόεδρος Τζεμίλ Καμπζά, η Γενική Διευθύντρια Περβίν Χαϊρουλλάχ, το μέλος του Δ.Σ. Γκιουλάι Μεχμέτ, το μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου Μπεκίρ Μουσταφάογλου και ο Συντονιστής του Κέντρου Ερευνών Ιμπραήμ Τράκιαλι.

Ο πρόεδρος Τζεμίλ Καμπζά εξέφρασε την ιδιαίτερη του ικανοποίηση για την συνάντηση με Τούρκους Δυτικοθρακιώτες που ζούνε στην Τουρκία και είπε πως ¨Η παρουσία σας εδώ μας δίνει μια ξεχωριστή δύναμη, ευχαρίστηση και θάρρος¨.

Ο πρόεδρος Τζεμίλ Καμπζά ενημέρωσε τους καλεσμένους σχετικά με τον σκοπό, την ιστορία ίδρυσης, τα πεδία δράσης με τις μέχρι σήμερα δραστηριότητες της ΠΕΚΕΜ.

Ο πρόεδρος Τζεμίλ Καμπζά δήλωσε πως τα θεμέλια που έχει θέσει η ΠΕΚΕΜ στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό είναι πολύ σταθερά, πως ιδιαίτερα στο θέμα του ανοίγματος παιδικών σταθμών υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια και οι διαδικασίες προχωρούνε πολύ αργά. Ο Τζεμίλ Καμπζά ανέφερε πως παρά τις όποιες αρνητικές οικονομικές εξελίξεις η ΠΕΚΕΜ θα συνεχίσει να προσφέρει στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και είπε πως ¨Ετοιμάσαμε τις αιτήσεις μας για να ανοίξουμε ιδιωτικό γυμνάσιο και νηπιαγωγείο. Τις επόμενες μέρες θα τις μεταφέρουμε στο υπουργείο και θα περιμένουμε απάντηση¨. Παίρνοντας τον λόγο εκ μέρους της επιτροπής των Δυτικοθρακιωτών ο πρόεδρος Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ ανέφερε πως παρακολουθεί στενά τις σημαντικές εργασίες της ΠΕΚΕΜ, πως προχωρά με αργά αλλά σταθερά βήματα που θα είναι και πιο επωφελή, πως οι μικροί αλλά πολύ ενεργοί σύλλογοι είναι πιο δραστήριοι και παραγωγικοί και αποβαίνουν πιο επιτυχημένοι, προσθέτοντας πως είναι πάντα έτοιμοι να στηρίξουν τις δράσεις της ΠΕΚΕΜ στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Η επιτροπή των καλεσμένων χάρισε στην διοίκηση της ΠΕΚΕΜ σοκολατάκια, ενώ η διοίκηση της ΠΕΚΕΜ χάρισε στους προέδρους των παραρτημάτων βιβλία από τις εκδόσεις της.

Οι διοικούντες του B.T.T.D.D βρέθηκαν στην Κομοτηνή για να περάσουν το Κουρμπάν Μπαϊράμ μαζί με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης και γιόρτασαν επισκεπτόμενοι φορείς της μειονότητας και συλλόγους.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 9-11-2011

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone