ΠΟΙΝΗ 28 ΕΤΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ ΟΣΜΑΝ ΜΠΑΪΝΤΕΜΙΡ

28 χρόνια αντιμετωπίζει ο Μπαϊντεμίρ

Ο δήμαρχος του Ντιγιαρμπακίρ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 28 ετών, κατηγορούμενος για τα αδικήματα ¨τέλεση αδικήματος εξ ονόματος οργάνωσης χωρίς να είναι μέλος¨ και για ¨διενέργεια προπαγάνδας τρομοκρατικής οργάνωσης¨.

ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ – Το κατηγορητήριο που ετοίμασε η εισαγγελία του Ντιαρμπακίρ έγινε δεκτό από το 7ο Κακουργιοδικείο του Ντιγιαρμπακίρ.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως διαπιστώθηκε η τέλεση αδικημάτων από τον κατηγορούμενο Μπαϊντεμίρ κατά τη συμμετοχή του σε 3 διαφορετικές εκδηλώσεις σε διάφορες ημερομηνίες. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως ο Μπαϊντεμίρ στις 4-5-2011 μετείχε στο Ντιγιαρμπακίρ στην κηδεία 4 από τους 7 τρομοκράτες που σκοτώθηκαν σε ένοπλη σύγκρουση στην πόλη Πουλουμούρ του Τούντζελι στις 27 και 28 Απριλίου.

Επίσης αναφέρεται πως ο κατηγορούμενος Μπαϊντεμίρ σχετικά με το ίδιο γεγονός μετείχε σε διαδήλωση που οργάνωσε το κόμμα BDP όπου άσκησε τρομοκρατική προπαγάνδα.

Επίσης αναφέρεται πως ο Μπαϊντεμίρ μετέχοντας σε εκδήλωση κατά την επέτειο σύλληψης του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν και της μεταφοράς του στην Τουρκία ¨έγινε αντιληπτό πως ο κατηγορούμενος Οσμάν Μπαϊντεμίρ τέλεσε αδίκημα καθώς μετείχε σε εκδήλωση που έγινε μετά από έκκληση του ΠΚΚ και των παράνομων παραφυάδων του, με σκοπό την στήριξη του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, την διάδοση των απόψεων και των ιδεών του μέσα στην κοινωνία, ενώ μετείχε σε πορεία όπου μπροστά είχαν την αφίσα του Οτζαλάν¨.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως ο Μπαϊντεμίρ μετέχοντας σε αυτές τις τρεις εκδηλώσεις τέλεσε 3 φορές το άρθρο 7/2 του αντιτρομοκρατικού νόμου περί ¨διενέργειας τρομοκρατικής προπαγάνδας¨, το άρθρο 314/2 του Τ.Π.Κ. που αφορά ¨τέλεση αδικήματος εξ ονόματος οργάνωσης χωρίς να είναι μέλος¨, ενώ παραβίασε και τον νόμο 2911 περί συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, και αντιμετωπίζει έτσι ποινή φυλάκισης έως 28 ετών.

Η δίκη του Μπαϊντεμίρ θα αρχίσει τις επόμενες μέρες στο 7ο Κακουργιοδικείου .

Εφ. Ραντικάλ 8-11-2011