ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ…

Τελικά πάει και η ντροπή του Μούγλαλι

Τελικά το στρατόπεδο στην πόλη Οζάλπ του νομού Βαν που έφερε το όνομα του στρατηγού Μουσταφά Μούγλαλι που το 1943 είχε δώσει εντολή να δολοφονηθούνε 33 χωρικοί, άλλαξε ονομασία.

Στο στρατόπεδο δόθηκε το όνομα του υπαξιωματικού Ερκάν Ντουρουκάν που έχασε την ζωή του από επίθεση του ΠΚΚ στο Βαν στις 27-6-2011.

Στις 30-7-1943 ο στρατηγός Μουσταφά Μουγλαλί έδωσε εντολή και σκότωσαν 33 χωρικούς με την κατηγορία πως έκαναν λαθρεμπόριο. Δικάστηκε ως υπεύθυνος για την σφαγή και μετά την τιμωρία του σε 20 χρόνια φυλακή, έπαθε έμφραγμα και πέθανε. Το Γενικό Επιτελείο με απόφαση του στις 6-5-2004 είχε δώσει το όνομα του σε αυτό το στρατόπεδο.

Οι πολιτικοί ήταν ενάντιοι σε αυτό

Από εκείνη την μέρα οι συγγενείς των αδίκως εκτελεσθέντων και οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πάντα ήταν ενάντιοι σε αυτό το όνομα. Το αίτημα του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για κατάργηση αυτής της ονομασίας του στρατοπέδου είχε μεταφερθεί στον τέως αρχηγό ου Γενικού Επιτελείου Ισίκ Κοσανέρ. Και ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε ζητήσει να κατέβει η ονομασία Μούγλαλι.

…………

Εφ. Ταράφ 5-11-2011

Σχόλιο : Αυτό θα πει καλή σχέση ενστόλων και λαού ! Δηλαδή πήγε ο φασισταράς ο στρατηγός εκτέλεσε 33 Κούρδους χωρικούς και 60 χρόνια μετά το Γενικό Επιτελείο τον τίμησε κιόλας… 

 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone