¨ΕΒΑΖΕ ΡΟΥΖ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΦΟΥΣΤΕΣ¨

Τελείωσε πια η ντροπή και η δικαστίνα ανέλαβε καθήκοντα

Η δικαστής Αρζού Οζπινάρ που με απόφαση του HSYK είχε αποβληθεί από το σώμα επειδή ¨έβαζε ρουζ και φορούσε μίνι φούστα¨, οκτώ χρόνια αργότερα επανήλθε στο επάγγελμα της.

Η Αρζού Οζπινάρ η οποία το 2003 είχε αποβληθεί από το σώμα με το αιτιολογικό πως ¨έβαζε ρουζ, πολύ μακιγιάζ και φορούσε μίνι φούστες¨ καθώς και ότι ¨προέβη σε πράξεις που απάδουν του δικαστικού επαγγέλματος¨ , χτες με την απόφαση του 1ου του Τμήματος του HSYK σχετικά με το αίτημα της να επανέλθει, διορίστηκε πλέον στο Αλάσεχίρ της Μαγνησίας. Οκτώ χρόνια αργότερα λοιπόν η Οζπινάρ μίλησε στην εφημερίδα Ταράφ και είπε πως ¨Ελάφρυναν την στεναχώρια που έζησα γα χρόνια¨.

Η δικαστής Αρζού Οζπινάρ ενώ υπηρετούσε στο Γκιουλνάρ της Μερσίνας αποβλήθηκε από το σώμα μετά από καταγγελία αστυνομικών που υπηρετούσαν εκεί προς το HSYK στην οποία ανέφεραν πως ¨βάζει ρουζ, φορά μίνι φούστες και προβαίνει σε ακατάλληλες πράξεις. Η Οζπινάρ μετά την απόφαση για αποβολή της από το σώμα, κατέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που το 2010 καταδίκασε την Τουρκία να πληρώσει αποζημίωση. Η Αρζού Οζπινάρ μετά το δημοψήφισμα της 12-9-2010 που άνοιξε τον δρόμο για την έφεση της για την απόφαση του HSYK, υπέβαλε αίτημα επιστροφής της στο επάγγελμα.

Το αίτημα της έγινε δεκτός τις 20-6-2011. Προχτές το απόγευμα με απόφαση του 1ου Τμήματος του HSYK σχετικά με τον διορισμό 28 ατόμων, διορίστηκε και η ίδια στο Αλάσεχιρ της Μαγνησίας.

…………..

Εφ. Ταράφ 6-11-2011

 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone