ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ξυλοδαρμός από φύλακες και μέλη της στρατοχωροφυλακής σε φυλακισμένα παιδιά.

 

Κωνσταντινούπολη – Ένα νέο επεισόδιο προστέθηκε στις περίπτωσης ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων στις φυλακές της Τουρκίας. Στην φυλακή για παιδιά του Μάλτεπε, 9 παιδιά ξυλοκοπήθηκαν άγρια από φύλακες και μέλη της στρατοχωροφυλακής.

9 παιδιά που κρατούνται στις φυλακές του Μάλτεπέ με την κατηγορία πως είναι μέλη του ΠΚΚ υπέστησαν ξυλοδαρμό από φύλακες και άντρες της στρατοχωροφυλακής επειδή θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσχεση του πανό που είχαν κατασκευάσει με τις φωτογραφίες τους και επειδή αρνήθηκαν να χαιρετάνε σαν στρατιώτες. Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν στις 14 Νοεμβρίου ο Χασάν Ντογάν πήγε να επισκεφτεί τον 17χρονο ξάδερφο του Αμπντουραχίμ Ακάϊ που κρατείται εκεί.

ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Ο Χασάν Ντογάν μίλησε στο Φιράτ και είπε πως με βάση αυτά που του ανέφερε ο ξάδερφος του 20 περίπου φύλακες και μέλη της στρατοχωροφυλακής μπήκαν στο κελί και έδειραν άσχημα τον Αμπντουραχίμ και 8 φίλους του, και τα τραυματισμένα παιδιά αντί να τα πάνε στο ιατρείο, τα κράτησαν μια μέρα στο κελί. Ανέφερε επίσης πως ο ξάδερφος του τιμωρήθηκε με 5 μέρες στο κελί και είπε πως ¨Πλέον δεν υπάρχει ασφάλεια για την ζωή του, αν του συμβεί κάτι υπεύθυνοι θα είναι η διοίκηση της φυλακής και το υπουργείο Δικαιοσύνης. ¨

……………..

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 15-11-2011