ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μέρα μεσημέρι τον λιντσάρισαν στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ενγκίν Οζντεμίρ στην Ουμρανίγιε πήγε στο ραντεβού που είχε με την παλιά του αρραβωνιαστικιά, αλλά εκεί αντί για την κοπέλα, ήταν ο πατέρας της, ο αδειούχος από τον στρατό αδερφός της και άλλα –συνολικά 15- άτομα με μαχαίρια που τον σκότωσαν λιντσάροντας τον.

Σύμφωνα με την είδηση του Habertürk του Τουρχάν Ασλάνογλου , ο 23χρονος Ενγκίν Οζντεμίρ που ζούσε στην Ουμρανίγιε της Κωνσταντινούπολης γνωρίστηκε πριν δύο χρόνια με την 23χρονη Αϊσεγκιούλ Τζεϊλάν που ήταν συμφοιτήτρια της αδερφής του. Άρχισαν να ζούνε τον έρωτα τους και σύντομα έβαλαν δαχτυλίδια και αποφάσισαν να παντρευτούνε. Η ευτυχία όμως του ζευγαριού κράτησε δύο μήνες. Η Αϊσεγκιούλ μετάνιωσε για τον γάμο και οι δρόμοι τους χώρισαν. Η νέα κοπέλα την Κυριακή πήρε τηλέφωνο στον Οζντεμίρ και του έστειλε μηνύματα ζητώντας να συναντηθούνε. Ο Οζντεμίρ δέχτηκε. Έδωσαν ραντεβού μπροστά σε ένα εμπορικό κέντρο στο Ντουντουλού. Και ενώ ο Οζντεμίρ πήγε εκεί στις 17.00 και περίμενε την παλιά αγαπημένη του, ήρθαν δίπλα τρία αυτοκίνητα από τα οποία κατέβηκαν 15 άτομα μεταξύ των οποίων ο πατέρας και ο αδερφός του νέου κοριτσιού, και όλοι μαζί του επιτέθηκαν.

Καθώς τον χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές προσπάθησε να διαφύγει. Τότε άρχισαν κάποιοι από τους επιτιθέμενους να τον χτυπάνε τυχαία με ξύλα και μαχαίρια. Η ομάδα μάλιστα δεν αρκέστηκε σε αυτό αλλά ενώ ο Οζντεμίρ βρισκόταν κάτω μέσα στα αίματα του έλιωσαν με πέτρα το κεφάλι. Στο γεγονός υπήρχαν μάρτυρες αλλά από τον φόβο τους δεν επενέβησαν και αρκέστηκαν στο να ενημερώσουν την αστυνομία όταν οι επιτιθέντες ανέβηκαν στα αυτοκίνητα και έφυγαν. Αστυνομικοί και ασθενοφόρο που κατέφθασε επιτόπου μετέφεραν τον Οζντεμίρ στο νοσοκομείο Γκιόζτεπε. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν έγινε δυνατόν να σωθεί ο Οζντεμίρ.

Μετά το περιστατικό κινητοποιήθηκε η αστυνομία και συνέλαβε στην Ουμρανίγιε τον πατέρα Χασάν Μουσταφά Τζεϊλάν, τον θείο Τζαφέρ Τζεϊλάν και τον αδειούχο από τον στρατό Σερκάν Τζεϊλάν. Ο πατέρας Τζεϊλάν ανέφερε πως ο ίδιος χρησιμοποίησε το μαχαίρι και είπε : ¨Ο Ενγκίν Οζντεμίρ από τότε που τα χάλασαν συνεχώς ενοχλούσε το κορίτσι μου. Ζητούσε τα λεφτά που είχε ξοδέψει όταν ήταν μαζί με την κόρη μου. Την μέρα του περιστατικού πήγαμε να βρεθούμε. Και αυτοί ήταν πολλά άτομα και ο καβγάς μεγάλωσε.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν. Ο πατέρας του Ενγκίν ο Σαλίχ Οζντεμίρ δήλωσε : ¨Στόχος τους ήταν να πάρουν λεφτά από τον γιό μου. Η κοπέλα χώρισε από τον γιό μου. Άρχισε να πηγαίνει με άλλους. Και ο γιός μου ζητούσε πίσω τα χρήματα που είχε ξοδέψει. Μετά από αυτό το σχεδίασαν και τον σκότωσαν¨.

 

Εφ. Ραντικάλ 18-11-2011